Rijksoverheid complimenteert AevesBenefit en Significant voor diensten

05 september 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Inkoopspecialist AevesBenefit en onderzoeks- en adviesbureau Significant hebben een pluim gekregen van een van hun belangrijkste opdrachtgevers: De Rijksoverheid. Om hen te bedanken voor hun ‘goede service” heeft het UBR | HIS, het departement dat verantwoordelijk is voor inkoop van onder meer externe diensten voor zes (kern)departementen, de twee bureaus een fles champagne en een begeleidende brief gestuurd.

De Rijksoverheid heeft vorig jaar zo’n €1,3 miljard uitgegeven aan externe inhuur (een jaar eerder lag dit op zo’n €1,1 miljard). Het aandeel dat wordt uitgegeven aan inkoopconsultancy en advies ligt ieder jaar tussen ongeveer €20 miljoen - €25 miljoen. Het merendeel van het werk dat wordt uitgevoerd, valt onder de mantelovereenkomst die de Rijksoverheid in maart van vorig jaar heeft afgesloten. 

Twee van de bureaus die zich een preferred supplier van de Rijksoverheid mogen noemen zijn AevesBenefit – ontstaan vanuit de fusie tussen Aeves en Benefit – en Significant, een advies- en onderzoeksbureau dat in 2003 werd opgericht door een team van voormalig PwC Consulting adviseurs. Sinds 1 maart van vorig jaar, toen de mantelovereenkomst van start ging, hebben beide adviesbureaus verschillende projecten voor het Rijk mogen uitvoeren. Hun inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. Sterker nog, de overheid was zo tevreden dat het recent zowel AevesBenefit als Significant een blijk van erkenning heeft gegeven.

Rijksoverheid complimenteert AevesBenefit en Significant voor diensten

Beide bureaus ontvingen een brief van Richard Lennartz, het hoofd van de UBR | HIS, waarin hij namens het department de beide bureaus complimenteert voor de kwaliteit van hun diensten. UBR | HIS is het overheidsdepartement verantwoordelijk voor sourcing, contractmanagement en inkoop, en voert de inkoopfunctie uit voor (kern)departementen. De belangrijke afnemers van diensten van UBR|HIS zijn de departementen Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Financiën (FIN), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Algemene Zaken (AZ) en Buitenlandse Zaken (BUZA). 

In zijn brief schrijft Lennartz: “AevesBenefit en Significant zijn bereid om te experimenteren met prestatieovereenkomsten, waarbij ze kennis en inzichten op een zodanig open en transparante wijze onderling en met de Rijksoverheid delen , dat het leidt tot versterking van de Rijksinkoop.” Hij prijst ook hun positieve houding om samen te werken, ondanks het feit dat beide spelers elkaars concurrenten zijn. “Ondanks dat ze met elkaar concurreren, werken ze als collega's naast elkaar samen met ons als Rijksoverheid aan het maken van goede werkbare afspraken. Bij het schrijven van stukken hebben ze hun ego’s aan de kant gezet.”

Bovenstaand nieuws is in het bijzonder waardevol voor AevesBenefit en Significant, aangezien het niet vaak voorkomt dat het Rijk in de openbaarheid treedt over een samenwerking met (een) externe leverancier(s). Sherief Abdalla, algemeen directeur van AevesBenefit, laat in een reactie op de verkregen erkenning weten “ontzettend trots” te zijn op de tevreden opdrachtgever, terwijl Rob Veeke, partner bij Significant zegt: “We zien de complimenten van UBR|HIS als een mooi gebaar voor ons werk voor de Rijksoverheid, dank daarvoor!”