Ontmoet dertien adviesbureaus op beursvloer Nederlandse Carrièredagen

20 november 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Komende vrijdag en zaterdag vinden zoals elk jaar De Nederlandse Carrièredagen plaats, een evenement waar young professionals informeel kunnen kennismaken met diverse topwerkgevers. Vanuit de adviesbranche maken dit jaar weer verschillende adviesorganisaties en ICT-dienstverleners hun opwachting, als exposant of met een inhoudelijke bijdrage. Dit jaar zijn dat onder meer EY, Conclusion, Capgemini, First Consulting, Centric en CIMSolutions.

De Nederlandse Carrièredagen, dit jaar op 23 en 24 november in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, trekken jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers, waaronder studenten, starters en (young) professionals. Naast dat er meer dan 120 aanwezige exposanten op de beursvloer aanwezig zijn, wordt er voor de bezoekers van alles georganiseerd. Zo worden er meer dan 70 carrièregerichte workshops, presentaties en vakinhoudelijke masterclasses aangeboden. 

Een groot aantal professionals biedt de bezoekers de mogelijkheid geheel kosteloos hun skills en competenties te versterken. Op het ingerichte IT Experienceplein zullen exposanten de meest innovatieve ontwikkelingen tonen op het gebied van informatica. Verder zijn er mogelijkheden om het cv te laten checken of om professionele LinkedIn-foto’s te laten nemen. Gastvrouw tijdens de Nederlandse Carrièredagen is dit jaar Lexter Woodley, een ervaren professional en ondernemer die al een aantal jaren aan de carrièrebeurs verbonden is en geregeld workshops verzorgt.

Adviesbureaus

Zoals ieder jaar zullen verschillende consultancypartijen en ICT-dienstverleners bijdragen aan het programma, door hun aanwezigheid als exposant met een stand en/of door een (workshop)spreker te leveren. Dit jaar maken hun opwachting:  Big Four-kantoren EY en PwC, zakelijk dienstverlener Conclusion, consultancybureaus Oliver Wyman, First Consulting en Quoratio (deze detacheerder van administratieve professionals startte onlangs zijn eigen consultancytak – Quoratio Consultancy) en ICT-dienstverleners Capgemini, Centric, Ordina, CGI, CIMSolutions, Sogeti en Calco.

Deelnemende adviesbureaus en ICT dienstverleners

Inhoudelijke bijdragen

Enkele bureaus zullen naast hun aanwezigheid als exposant ook een inhoudelijke bijdrage leveren aan het programma van de Nederlandse Carrièredagen. Zo zullen Sara Larsson en Joeri Taelman, beiden werkzaam bij CGI, samen een workshop verzorgen over gamification. Aan de hand van concrete voorbeelden zullen zij laten zien hoe gamification door bedrijven kan worden gebruikt voor het tackelen van alledaagse problemen. “Games zijn leuk, maar ze kunnen zoveel meer dan dat zijn. Ze zijn opgebouwd uit systemen die als doel hebben iets te veranderen. Gamification gebruikt dit soort systemen in een echte context. Gamification wordt gebruikt om te motiveren, te stimuleren en om iets vanuit een ander perspectief te laten zien”, aldus de twee softwareadviseurs.

Frans Roelofs, ICT-projectmanager bij CIMSOLUTIONS en een expert met meer dan tien jaar ervaring in Agile Scrum, zal de sessie ‘Agile Scrum…..en daarom werkt het!’ verzorgen. In zijn workshop neemt hij de deelnemers mee in de wereld van Agile en zal hij uiteenzetten wat Agile Scrum te bieden heeft. Hij zal ingaan op de essentie van Agile werken en uitleggen waarom dit zoveel meer levert voor klanten en wanneer het slim is om te kiezen voor Agile. Daarna zal hij inzoomen op Scrum en leert hij de deelnemers alle ins & outs van het framework en waarom de methodiek zo populair is. In zijn sessie zal Roelofs putten uit veel praktijkvoorbeelden, niet alleen vanuit de ICT maar ook bijvoorbeeld uit het bouwdomein.
Sprekers Nederlandse CarrièredagenVerder zal gastvrouw Lexter Woodley gesprekken voeren met verschillende professionals, waarvan enkelen actief zijn in de adviesbranche. Zo zal ze onder andere spreken met Machiel Gosschalk, van oorsprong bedrijfskundige en momenteel werkzaam als Manager bij EY, waar hij de Next Generation-praktijk leidt en verantwoordelijk is voor het Next Gen-programma, de praktijk voor familiebedrijven en de praktijken voor bestuurlijke dienstverlening. Woodley zal ook spreken met Sadik Cevik, werkzaam bij Oliver Wyman, waar hij zich richt op strategische en operationele onderwerpen met een specifieke focus op commerciële due diligences en ander transactiegerelateerd werk voor private equity-bedrijven. Cevik begon zijn loopbaan als Investment Banking Analyst in London. Ten slotte gaat Woodley in gesprek met Margit Laurs, Manager Data Analytics bij PwC. In haar rol bij het accountants- en advieskantoor overbrugt Laurs de kloof tussen business, data en techniek en biedt ze ondersteuning aan collega’s. 

Daarnaast zal in enkele workshops op onderwerpen worden ingegaan als (snel) carrière maken. Gosschalk, Cevik, Laurs en nog enkele professionals zullen vertellen hoe zij hard op weg zijn naar de top. Ook geven ze tips hoe deze top ook voor anderen te bereiken is. “Onderzoek wijst uit dat snelle carrièremakers een brede kijk op zaken hebben, eerder grenzen verleggen, meer openstaan voor nieuwe manieren van werken en zichzelf én de emoties van anderen beter begrijpen”, schrijft Memory Group, initiatiefnemer van de Nederlandse Carrièredagen.

De Nederlandse Carrièredagen

Het recruitmentevenement is specifiek bedoeld voor studenten en afgestudeerden van universitaire en hbo-opleidingen op het gebied van economie, econometrie, bedrijfskunde, rechten, techniek en informatica, evenals mbo-techniek- en informaticastudenten. Parallel aan de Nederlandse Carrièredagen vinden tevens de Branchegerelateerde Carrièredagen plaats. Daaronder vallen ook de IT-Carrièredagen (ICT-dienstverleners) en de Accountancy Carrièredagen (accountants- en advieskantoren). Voor een laatste update van het programma, een overzicht van deelnemende bedrijven en voor informatie over tickets, bekijk de website van de Nederlandse Carrièredagen.