Vijf vragen aan Ivo Brand, Associate Partner bij First Consulting

09 november 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Ivo Brand is sinds september dit jaar in dienst bij First Consulting. De Associate Partner brengt een schat aan consultancy- en financiële sector-ervaring met zich mee naar het bureau – vijf vragen aan Brand over zijn overstap, werkzaamheden en ambities.

Kun je een korte introductie van jezelf geven?

“Ivo Brand, ik ben 41 jaar en woon met mijn vrouw en drie kinderen in Haarlem. Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik direct gekozen voor het adviesvak. Voordat ik bij First Consulting ben begonnen, heb ik ruim zestien jaar bij Accenture en PwC gewerkt als consultant voor de financiële sector. Gedurende deze periode heb ik mij gespecialiseerd in het oplossen van operationele vraagstukken. Deze vraagstukken kunnen te maken hebben met processen, technologieën en de wijze waarop een organisatie is ingericht.”

Waarom ben je bij First Consulting terechtgekomen?

“First Consulting staat bekend om haar no nonsense-cultuur en pragmatische manier van werken. Voordat we starten met een project stellen we samen met de opdrachtgever de probleemstelling vast, evenals de te implementeren oplossing en de manier waarop we de resultaten meten. Dit levert niet alleen een efficiënte werkwijze op, maar zorgt ook voor plezier en een gevoel van trots; iedereen in het team weet immers haarscherp wat haar of zijn persoonlijke bijdrage aan het resultaat is. Dit past erg bij de manier waarop ik graag werk: snel, duidelijk, resultaatgericht en met oog voor de menselijke maat. Bovendien sluit deze werkwijze ook aan bij de behoefte die ik zie bij onze opdrachtgevers in de financiële sector.”

Vijf vragen aan Ivo Brand, Associate Partner bij First Consulting

Kun je daar wat meer over vertellen? 

“Jazeker. Onze opdrachtgevers bevinden zich in een sterk veranderende omgeving. Ten eerste zien we een toename in de eisen vanuit de wetgever en toezichthouders, onder andere op het gebied van privacy, transparantie en risicobeheersing. Daarnaast nemen de eisen van klanten van onze opdrachtgevers toe: zij willen lagere kosten, een hogere kwaliteit en een snellere levering van producten en diensten. Dit leidt voor onze opdrachtgevers tot een noodzaak om de huidige operationele werkwijze aan te passen. Er is in deze context geen tijd en geld voor het maken van conceptuele vergezichten. Men wil snel concrete resultaten zien door het toepassen van slimme oplossingen. En dat is precies waar wij goed in zijn.”

Hoe bevalt de overstap naar First Consulting?

“Het bevalt mij uitstekend! Het geeft veel energie om bij een snelgroeiende organisatie te werken met meer dan 200 slimme en enthousiaste collega’s. Ook ben ik erg onder de indruk van de huidige klantportefeuille en de sterke relaties die we met hen hebben opgebouwd.”

Tot slot, wat is jouw rol in de ontwikkeling van First Consulting?

“Ik wil graag mijn ervaring met projectimplementaties en operationele vraagstukken inzetten om de groeiambitie van First Consulting (doorgroeien van de huidige 210 medewerkers naar 300-400 in de komende jaren, red.) te realiseren. Mijn bijdrage zal met name gericht zijn op banken, verzekeraars, pensioenuitvoeringsorganisaties en vermogensbeheerders. Daarnaast ga ik ook voldoende tijd besteden aan het helpen van collega’s in het succesvol maken van zichzelf en hun opdrachtgevers. Immers, alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!”

Meer weten over werken bij First Consulting? Bekijk de 30+ interviews met senior en junior adviseurs op de pagina First Consulting | Mensen.