Rob Extercatte Managing Partner bij O&i Management Consultants

01 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau O&i Management Consultants heeft Rob Extercatte aangesteld als Managing Partner. Hij zal zich vooral gaan bezighouden met digitale transformaties binnen organisaties.

Rob Extercatte maakte de overstap naar O&i Management Consultants vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, waar hij ongeveer twee jaar de rol van Strategisch Programmamanager vervulde: “In die functie was ik verantwoordelijk voor het realiseren van strategische programma’s op het gebied van digitale transformaties.” Daarvoor zette hij zich in verschillende rollen zo’n zeven jaar in voor Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Zo was hij onder andere Afdelingsmanager Beleid & Strategie en gaf hij leiding aan een team van senior accountmanagers en business consultants. Uiteindelijk doel was de kloof tussen DUO en opdrachtgevers dusdanig te verkleinen dat het ontwikkelen, uitvoeren en handhaven van beleid effectiever en efficiënter werd. 

“Rob is een zeer ervaren management consultant die zich gespecialiseerd heeft in organisatie-innovaties die nodig zijn om digitale transformaties binnen organisaties succesvol te realiseren. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van programmamanagement, sociale innovatie, datamanagement, data governance, customer journey management, continuous performance improvement en business agility”, aldus O&i Management Consultants over de nieuwe Managing Partner.

Rob Extercatte Managing Partner bij O&i Management Consultants

In zijn vroegere loopbaan was Extercatte circa anderhalf jaar in dienst bij adviesbureau Human Utility Power, waar hij op opdrachtbasis als Business Consultant in contact kwam met de voorloper van DUO, de IB-Groep. “Daar was ik samen met een team van controllers verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw digitaal besturingsmodel en een vereenvoudigde procesgang voor de realisatie en sturing op projecten en programma’s”, aldus Extercatte.

Daarvoor werkte hij zeven jaar voor Getronics PinkRoccade (tegenwoordig KPN Consulting) waar hij van 2000 tot 2005 actief was als Projectmanager. Extercatte was verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende migratie- en implementatieprojecten op het raakvlak van de ICT en business. Vervolgens groeide hij naar de rol van Delivery Manager, een rol waarin hij leiding gaf aan 35 ICT-professionals, zoals techneuten, service managers en projectmanagers die gedetacheerd zaten bij verschillende klanten. Ook was hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van dienstverlening bij die klanten en voor het opzetten en implementeren van projecten om de loopbaanbegeleiding van medewerkers verder te optimaliseren. 

De ervaren managing partner begon zijn professionele carrière in 1998 als Marketing Coördinator bij Jan Hordijk Sport Exploitaties. Extercatte stelde onder meer een marketingplan op voor de marketing van drie sportcentra in Noord Nederland. Een jaar eerder behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen een doctorandustitel in Bewegingswetenschappen. Tijdens zijn actieve loopbaan rondde hij in 2015 aan onderwijsinstelling Pro Education tevens het programma Management & Innovation af.

O&i Management Consultants, dat onder andere gespecialiseerd is in businesstransformaties, versterkte eerder dit jaar al het team met Managing Consultant Rob van den Aker. Hij verliet destijds Rabobank, waar hij drie jaar actief was als directeur van de afdeling Sparen & Beleggen. Bij het adviesbureau richt Van den Aker zich vooral op klanten in de financiële sector.