O&i trekt voormalig Rabobank directeur Rob van den Aker aan

04 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

O&i management consultants heeft Rob van den Aker aangesteld als Managing Consultant. De voormalig Rabobank directeur gaat zich bij het adviesbureau uit Zeist vooral richten op klanten in de financiële sector.

Met de benoeming van de ervaren directeur verstevigt O&i, een adviesbureau gespecialiseerd in businesstransformaties, het team vooral op het snijvlak van financiële dienstverlening en customer engagement. Van den Aker kan terugkijken op een loopbaan van meer dan 25 jaar bij grootbank Rabobank, waar hij diverse management- en directierollen heeft bekleed en leiding heeft mogen geven aan veranderingen op het gebied van klant- en servicegericht werken, digitalisering en E-commerce.

Zo was hij bij de bank in zijn meest recente rol drie jaar actief als directeur van de business line Sparen & Beleggen. In de jaren daarvoor was hij verantwoordelijk voor de commercie, het marketingbeleid en businessinnovatie binnen Rabobank Private Banking en de Retail Banking-praktijk. In zijn vroege loopbaan bij Rabobank vervulde Van den Aker verschillende (project)management- en consultancyrollen.

Rob van den Aker, Managing Consultant – O&I

Bij zijn nieuwe werkgever O&I, die klanten onder meer ondersteunt op het gebied van customer journey management, continuous performance improvement en business agility, is Van den Aker aangesteld als Managing Consultant. Over zijn nieuwe rol zegt hij: “Met de ervaring die ik meebreng, wil ik een bijdrage leveren aan de verdere groei van O&i gericht op haar dienstverlening in Customer Engagement.” Volgens hem beschikt het adviesbureau over een “sterke basis” met “veel expertise” ten aanzien van customer journey management en datagedreven verbeteren. “Van den Aker voegt toe: “In het goed benutten van data zit, voor iedere organisatie die klantgericht wil werken, de toekomst.”

Frank Wiersma, Managing Partner bij O&I, is verheugd over de komst van Van den Aker en geeft aan: “Wij zijn er van overtuigd met de bijdrage van Van den Aker onze verdere ontwikkeling versneld vorm te kunnen geven. Met zijn specifieke ervaring in de financiële sector en het optimaliseren van klantbediening kunnen wij samen een mooie stap vooruit maken.”

Met de toevoeging van Van den Aker telt O&I inmiddels een kernteam van ongeveer dertig professionals, die klanten ondersteunen met specialistische kennis, (advies)projecten en professionele kennisontwikkeling. De adviseurs van O&I beschikken volgens het bureau over ruime ervaring in business architectuur, business en data analytics, proces management en change management.