BearingPoint en O&i winnen ICT Aanbesteding Award

05 juli 2011 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

De Belastingdienst Caribisch Nederland heeft de ICT Aanbesteding Award 2011 gekregen van ICT branchevereniging ICT Office. De Belastingdienst kreeg de award voor de effectieve aanbesteding van een nieuw ICT-systeem ter ondersteuning van de nieuwe heffing- en inningwetgeving door de Belastingdienst op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De aanbesteding werd begeleid door o.a. adviesbureaus BearingPoint, O&i en Be Informed.

Vorige week werd bekend dat Logica twee van de drie nationale ICT Awards heeft gewonnen.

De nieuwe wetgeving op de BES-eilanden werd van kracht na wijzigingen in de staatkundige verhoudingen met Nederland in oktober 2010 en maakte de invoer van een nieuw ICT-systeem noodzakelijk. Deze eerste Europese aanbesteding op Bonaire, Sint Eustatius en Saba is volgens de jury ´een voorbeeld voor toekomstige aanbestedingen op de eilandengroep´. Daarbij is de inzet en deskundigheid van de Belastingdienst in Nederland overgedragen aan de Belastingdienst Caribisch Nederland.

Regie In de aanbesteding streefde de Belastingdienst een samenwerking na waarbij de Belastingdienst zelf de ICT-regiefunctie vervulde en de inhoud en expertise werd geleverd door de management consulting en IT consulting bureaus BearingPoint, O&i Nederland en Be Informed.

Namens de uitvoerende partijen, zegt Franco Diaz, Managing Director van BearingPoint Dutch Caribbean: ”Door de insteek van de Belastingdienst Caribisch Nederland waren ze bij deze aanbesteding echt in gesprek met de markt. We hebben oplossingsgericht kunnen samenwerken aan een innovatief systeem dat flexibel genoeg is om de toekomst aan te kunnen.”

Over de ICT Awards
Nationale ICT Awards Branchevereniging ICT Office organiseert ieder jaar de uitreiking van Nationale ICT Awards, in samenwerking met de Ministeries van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties en Stichting ICT~Milieu.