Logica wint twee van de drie Nationale ICT Awards

24 juni 2011 Consultancy.nl

Logica heeft gisteren avond in Noordwijk twee Nationale ICT~Awards 2011 gewonnen. In de categorie ICT~Office Innovatie Award won Logica de eerste prijs met de oplossingen voor elektrisch rijden en de ICT~Milieu Award won Logica in combinatie met Microsoft voor de toepassingen op het gebied van slim beheer van de openbare ruimte. De Belastingdienst won de derde award, de ICT Aanbesteding Award.

De Nationale ICT~Awards belichten innovatieve ICT-initiatieven en stimuleren het beter en slimmer inzetten van ICT in bedrijfsleven, non profit-sector en de overheid. De Nationale ICT~Awards 2011 worden mede mogelijk gemaakt door de ministeries van EL&I en BZK, Stichting ICT~Milieu en ICT~Office.

Elektrisch rijden
De ICT~Office Innovatie Award ging naar Logica gegaan vanwege de belangrijke impuls die de organisatie geeft aan elektrisch rijden in Nederland. Met hun 'Charge point interactive Management System' (CiMS) biedt het bedrijf een innovatieve oplossing, die in de smaak viel bij de jury. Deze gaf aan zeer positief te zijn over het feit dat CiMS gebaseerd is op open standaarden en gebruik maakt van een open communicatieprotocol.

Intergraal Beheer Openbare Ruimte
De ICT~Office Milieu Award werd toegekend aan de combinatie Microsoft/Logica met de toepassing voor slimme aansturing en beheer van de openbare ruimte, ofwel Intergraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR) Hierbij geeft de jury als achtergrond dat 'IBOR: Smart Lightning in the Cloud' maatschappelijke relevantie koppelt aan letterlijk zichtbare energiebesparing. De waardering voor Logica en Microsoft ligt met name in het aspect dat de toepassing niet alleen in te zetten is door gemeenten en instellingen, maar ook in bedrijfsleven en op termijn zelfs door consumenten.

Nieuws