Consultancyskills versterken met het Ont-wikkel programma van been mc

17 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Morgen kunnen professionals in de adviesbranche informeel kennismaken met het ‘Ont-wikkel’ programma van adviesbureau been mc, een leiderschapsprogramma waarmee zelfstandige (business) consultants zich persoonlijk en professioneel kunnen ontwikkelen. 

In het snel veranderende landschap van vandaag wordt van professionals en consultants in het bijzonder steeds meer gevraagd. Voorbeelden van enkele ontwikkelingen met een grote impact op het adviesvak en de branche zijn de sterke opkomst van zzp’ers, digitalisering, de opkomst van interne adviespraktijken, het verdwijnen van het kennisvoordeel van consultancypartijen en de introductie van nieuwe organisatievormen. Al deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat adviseurs – middels opleidingen en trainingen – continu dienen te investeren in het up to date houden van hun kennis en vaardigheden om toekomstbestendig te blijven.

‘Ont-wikkel’-programma

In lijn met de ontwikkelingen biedt been management consulting (been mc), een adviesbureau gespecialiseerd in het doorvoeren van prestatieverbeteringen en het realiseren van duurzame verandering in organisaties, sinds vijf jaar ‘Ont-wikkel’ aan, een programma dat zelfstandig professionals in de advieswereld ondersteunt bij hun professionele ontwikkeling. In het Ont-wikkel programma werken deelnemers zes dagen per jaar onder begeleiding van professionals aan het ontdekken en vergroten van hun persoonlijke en professionele kracht. Daarnaast biedt het programma door het jaar heen een platform om met elkaar te netwerken en van elkaar te leren. 


Roel Beentjes, partner bij been mc, geeft uitleg: “Het programma ‘Ont-wikkel’ biedt zelfstandig professionals in de advieswereld de context en handvatten om te investeren in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onder begeleiding van ervaren trainers en door input van topsprekers uit onder andere de sportwereld ‘ont-wikkelen’ mensen hun belangrijkste drijfveren, talenten en vaardigheden, om hier vervolgens gericht aandacht aan te kunnen besteden. 

Er is in het programma veel focus op de individuele ‘journey’, maar been mc faciliteert met het traject juist ook de gezamenlijkheid: “We brengen door het gehele jaar heen de mensen bij elkaar om met en van elkaar te leren, en uiteraard te netwerken”, vertelt Beentjes. “Door gezamenlijk te investeren in persoonlijke en professionele ontwikkeling, kennis en ervaring te delen, zijn deelnemers beter in staat het volledige potentieel uit zichzelf te halen en hun klanten succesvoller te adviseren en begeleiden.”

In 2019 zal worden gestart met een nieuwe groep deelnemers. Daarom organiseert been mc morgen, op 18 oktober, het informatieve evenement ‘Het Ont-wikkelprogramma’, waar geïnteresseerden kennis kunnen maken met het Ont-wikkel programma. Beentjes licht toe: “In een informele setting vertellen we geïnteresseerden meer over been mc, en over de filosofie en de opbouw van ont-wikkel. Er zullen ook huidige ont-wikkelaars bij zijn aan wie de deelnemers vragen kunnen stellen.” 

Het geheel verzorgde event, dat kosteloos en geheel vrijblijvend is, is in het bijzonder bedoeld voor zelfstandige (business)consultants, die aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling willen werken, hun netwerk willen verbreden of bijvoorbeeld inzichten willen opdoen in de nieuwste trends en trainingen in de markt.