Consulting Captains Dinner 2018: Duurzaam, Divers en Digitaal

28 september 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op donderdagavond 22 november vindt de 2018-editie van het Consulting Captains Dinner plaats. Thema van alweer de derde editie van het evenement voor CEO’s, Managing Directors en Partners (+ een young professional) werkzaam in de adviesbranche, is ‘Duurzaam, Divers en Digitaal’. Onder leiding van een externe dagvoorzitter zullen de 100+ aanwezigen door keynotespreker Anne-Marie Rakhorst worden meegenomen in de belangrijkste trends op het gebied van duurzaam en diversiteit. Daarnaast kunnen deelnemers ter plekke mini-colleges volgen en interessante nieuwe technologieën uitproberen zoals blockchain, robotics en augmented  reality.

Drie jaar geleden sloegen Consultancy.nl en de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA) de handen ineen, om samen het Consulting Captains Dinner in het leven te roepen. Doelstelling was het creëren van een ‘ambassadeurs’-evenement voor de gehele Nederlandse consultingbranche, dat leiders in het vak samenbrengt om samen kennis te delen en gezellig te borrelen met concullega’s. Om daarbij ook stil te staan bij de belangrijke rol die ambitieuze jonge talenten in de branche spelen, mocht iedere aanwezige CEO, Managing Director of Partner naar het evenement ook een young professional meenemen.

De twee voorgaande edities, in 2016 en 2017, trokken meer dan 120 gasten, en voor dit jaar hebben de initiatiefnemers hun organisatie en inspanningen opgeschroefd om het evenement beter en groter in te kleden. “We zouden het geweldig vinden als we dit jaar 150 gasten mogen verwelkomen”, zegt Joost Voerman, bestuurslid bij de ROA. Larry Zeenny van Consultancy.nl, vult aan: “Aan de hand van de feedback van de voorgaande edities hebben we een interessant programma opgesteld, we kijken er erg naar uit!” Net als de afgelopen edities, zal het evenement opnieuw bestuurders samenbrengen, waarbij kennisdeling over actuele thema’s in de adviesbranche en netwerken centraal zullen staan.

Duurzaam & Divers

Keynote spreker dit jaar is Anne-Marie Rakhorst, oprichter van platform Duurzaamheid.nl, ondernemer en voormalig directeur van een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau, laboratorium en opleidingsinstituut. Rakhorst is auteur van verschillende boeken en publicaties over duurzaamheid en is vanuit haar ruime kennis op dit gebied een veelgevraagd spreker. Tijdens het Consulting Captains Dinner 2018 zal ze de aanwezigen meenemen in ontwikkelingen rondom duurzaamheid en diversiteit, en uiteenzetten hoe deze van invloed zijn op de adviesbranche.

Het Consulting Captains Dinner brengt bestuurders (+ YP) samen, waarbij kennisdeling over actuele thema’s in de adviesbranche en netwerken centraal staan.

Digitaal

Na de keynote zullen de bestuurders en young professionals worden meegenomen in digitale ontwikkelingen – IT-innovaties en nieuwe technologieën – die disruptief zijn in de adviesbranche of bij de klanten van adviesbureaus. Diverse partijen zullen korte colleges of workshops verzorgen en de aanwezigen mogen zelf nieuwe technologieën uitproberen. Onder meer blockchain, robotics, virtual- en augmented reality (VR, AR) en Internet of Things (IoT) zullen aan bod komen. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke lezing/workshop ze bijwonen, terwijl sommige technologie-ervaringen beschikbaar zullen zijn om zelf uit te proberen.

Anders dan in eerdere jaren, zal het evenement dit jaar gerund worden door een onafhankelijke dagvoorzitter – in de vorige edities werd deze taak ingevuld door de ROA en Consultancy.nl. Ook is het vaste programma iets korter en flexibeler ingestoken, waardoor deelnemers door de avond heen uitgebreid de tijd krijgen om kennis en informatie uit te wisselen met hun concullega’s, onder het genot van een duurzame maaltijd en een drankje. 

Metaal Kathedraal

Voor de locatie van het Consulting Captains Dinner 2018 is dit jaar gekozen voor de Metaal Kathedraal, in Utrecht. Oorspronkelijk een Rooms-katholieke kerk, geldt de Metaal Kathedraal vandaag de dag als een ecologische culturele broedplaats en autonome werkplaats voor kunstenaars in Utrecht en wordt het veelvuldig ingezet als cultureel centrum. De gekozen locatie sluit naadloos aan bij een van de thema’s van het Consulting Captains Dinner: duurzaamheid, een thema dat vervlochten zit in hoe de Metaal Kathedraal opereert. Zo luncht bijvoorbeeld het personeel uitsluitend biologisch en is ook de catering vegetarisch en biologisch. Daarnaast is het pand geïsoleerd met natuurlijke materialen, het dak bedekt met sedum (vetkruid), en wordt de tuin van de Metaal Kathedraal ’s nachts verlicht door de zon. 

Inschrijven voor het Consulting Captains Dinner kan tot maandag 29 oktober 2018 via deze link.

Praktische informatie Consulting Captains Dinner 2018:

Doelgroep: Deelname is exclusief voorbehouden aan een CEO, Managing Director of Partner (+ 1 young professional).
Datum: donderdag 22 november 2018
Tijd: 18.00 tot 21.30 uur
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht
Kosten: €100 per persoon, exclusief BTW.

Voor meer informatie over het Consulting Captains Dinner, lees de terugblikken over de 2017-editie en de 2016-editie.