Synechron opent nieuw Financial Innovation Lab in Amsterdam

27 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Synechron heeft haar nieuwe Financial Innovation Lab (FinLab) geopend in onze hoofdstad Amsterdam. Het nieuwe FinLab zal technologische innovatie stimuleren en klanten kennis laten maken met nieuwe (digitale) technologie. Van oudsher was de focus in de regio met name gericht op Business Consulting, de komst van het nieuwe FinLab zal bijdragen aan de groei van de twee andere pijlers van Synechron, Technology en Digital.

Synechron, met 18 wereldwijde kantoren en meer dan 8.000 werknemers één van ‘s werelds grootste en snelst groeiende advies- en technologiedienstverleners gespecialiseerd in financial services, beschikt nu over 11 FinLabs wereldwijd*.

Met het nieuw geopende FinLab in Amsterdam, kunnen nu ook klanten van Synechron in deze regio kennismaken met de nieuwste technologieën en prototypen. In het FinLab zal Synechron haar uitgebreide kennis delen, op gebieden zoals Conversational AI, Cognitive RPA, Data Analytics en Process Digitalization.

Het Amsterdamse FinLab zal ook digitale transformatie-initiatieven voor klanten ondersteunen, door middel van extra functies, zoals een aanzienlijk grotere ruimte, meer demoschermen en workshopplekken, en een ruime bezoekersruimte om – met het oog op de groeiende vraag in de regio – grotere groepen te kunnen faciliteren.
Synechron opent nieuw Financial Innovation Lab in AmsterdamDe opening van het nieuwe Amsterdamse FinLab volgt kort op de recente aanstelling van Jarno Droog, die binnen Synechron is benoemd tot Director of Technology in Nederland. Synechron’s technologiepraktijk voor de regio streeft ernaar net zo groot te worden als de Business Consulting-praktijk van Synechron in Amsterdam. Dat zou een groei naar zo’n 150 professionals betekenen, een vertienvoudiging in drie jaar tijd. Synechron wil in de regio bovendien een omzetgroei van 25% realiseren. Voor het waarmaken van die ambitie vormt Technologie een essentiële pijler, aldus Synechron.

Dennis Martens, Principal Consultant en FinLab Owner bij Synechron Amsterdam, geeft aan: "Ons FinLab is een plek voor innovatie, inspiratie en co-creatie en een plek waar klanten de nieuwste technologieën kunnen bekijken, ze ermee kunnen experimenteren en waar ze de nieuwste technologieën kunnen ervaren. We zijn blij dat we een ruimte hebben die past bij de groeiende technologische behoeften van onze lokale klanten en die beschikt over de benodigde capaciteiten voor zowel klanten die net beginnen, als onze meer ervaren klanten. Het uitgebreide FinLab zal een cruciale spil zijn voor de strategische groei van de regio.”

“Het nieuwe FinLab en momentum van de technologiepraktijk in Amsterdam zullen een cruciale rol spelen in het realiseren van onze ambitie om een leidende digitale organisatie te zijn"
– Joost Loves, Managing Director Synechron Nederland 

Joost Loves, Managing Director van Synechron in Nederland, stelt ten slotte: "In de huidige markten is het absoluut noodzakelijk om voorop te blijven lopen op het gebied van innovatie en technologie om concurrerend te kunnen blijven. De vraag naar deze technologieën is hoog. Het aanbieden van een plek voor onze klanten om deze ontwikkelingen te kunnen zien en hun digitale transformatieprojecten vooruit te helpen was een logische keuze. Het nieuwe FinLab en momentum van de technologiepraktijk in Amsterdam zullen een cruciale rol spelen in het realiseren van onze ambitie om een leidende digitale organisatie te zijn."

Overige FinLabs van Synechron zijn gevestigd in New York, Charlotte, Fort Lauderdale, Londen, Dubai, Hyderabad, Bengaluru, Pune, Servië en Parijs.