Jarno Droog start als Director Technology bij Synechron Nederland

05 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jarno Droog, Directeur Banking bij Ordina, maakt de overstap naar Synechron. Bij de internationale speler op het gebied van consultancy- en technology-dienstverlening voor de financiële sector is hij benoemd tot Director Technology.

De nieuwe Director neemt zo’n twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening met zich mee. De afgelopen zes jaar werkte hij voor Ordina, meest recentelijk als Directeur Banking. In die rol stond hij aan het roer van de bancaire divisie van Ordina, die onder zijn leiding wist te groeien. Daarvoor bekleedde hij de rol van Account Director Banking, waarin Droog verantwoordelijk was voor een aantal relaties in de bankenwereld.

Voor zijn tijd in de adviesbranche vervulde Droog diverse managementfuncties op het snijvlak van banking, IT, innovatie en technologie bij Banco Santander, DSB Bank en Rabobank. Bij Banco Santander gaf Droog leiding aan de change management-activiteiten van de Spaanse bank in de Benelux. Bij DSB Bank was hij Head van de Project & Program Management Organization (PMO) en in de rol van projectmanager was hij betrokken bij een aantal veranderprogramma’s gericht op customer relationship management. Zo’n zes jaar was Droog als Accountmanager en Management Consultant actief bij de Rabobank, waar hij zijn loopbaan startte als Management Trainee.

In zijn nieuwe rol bij Synechron – een bureau met wereldwijd meer dan 8.000 medewerkers  – geeft Droog leiding aan de technology-tak. Tevens neemt hij zitting in het managementteam van Synechron Nederland, dat gevestigd is in Amsterdam.

“De toevoeging van Jarno aan het managementteam als Director Technology versterkt onze technology expertise, zowel binnen Nederland als daarbuiten, en helpt ons om onze klanten verder te ondersteunen in hun innovatieve ambitie en onze wereldwijde groei”, aldus Joost Loves, de topman van Synechron in ons land.

Jarno Droog start als Director Technology bij Synechron Nederland

Loves voegt toe: “Gezien Synechron’s ‘Power of 3’ – Digital, Business Consulting en Technology – aanpak, is een sterke technology-tak een absolute voorwaarde om hier goed invulling aan te kunnen geven en zodoende integrale en innovatie oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen waarbij strategische use cases daadwerkelijk worden geoperationalisserd. Jarno’s uitgebreide kennis en ervaring van zowel de financiële sector als de ‘emerging technology’ sluit naadloos aan bij Synechron.”

De komst van Droog komt in een tijd waarin banken zich in een uitdagend parket bevinden. De winstgevendheid van banken staat onder druk, blijkt uit A.T. Kearney-onderzoek, en daarnaast zien banking executives allerlei mogelijk ontwrichtende trends op zich afkomen. Door de opkomst van automatisering veranderen banken in IT-bedrijven, klanten schroeven hun digitale en 24/7 verwachtingen verder op, fintechs en ‘challenger banks’ schieten als paddenstoelen uit de grond en grote techreuzen betreden de markt, vooral in het payments-domein. Dit allemaal terwijl de regeldruk van toezichthouders en verwachtingen van de maatschappij verder toenemen. “Hierdoor geven financiële dienstverleners nu meer dan ooit prioriteit aan investeringen in technologie, innovatie en digitale strategieën”, zegt Droog.

Droog stelt dat Synechron uitstekend gepositioneerd is om banken te helpen met dergelijke uitdagingen, door gebruik te maken van de end-to-end oplossingen die het adviesbureau in huis heeft. “Ik kijk ernaar uit om bij Synechron te gaan werken, en de technology en digitale groei voor Synechron en haar klanten te stimuleren.”

Uit recent onderzoek van Synechron komt naar voren dat medewerkers van banken de robo-toekomst minder fleurig inzien. Bijna de helft van de banking-financials geeft aan zich zorgen te maken om in de komende jaren een (deel van) zijn/haar baan te verliezen, als gevolg van snelle technologische ontwikkelingen als robotisering en kunstmatige intelligentie.