Jarno Droog benoemd tot Directeur Banking bij Ordina

05 april 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

ICT dienstverlener Ordina heeft onlangs Jarno Droog, sinds 2012 werkzaam bij Ordina als Account Director Banking, benoemd tot Directeur van zijn Banking praktijk. Droog vervulde de afgelopen jaren diverse managementfuncties bij Santander, DSB Bank en Rabobank. Binnen de Finance divisie van Ordina gaat Droog zich, naast de ontwikkeling van de toekomstvisie en strategie voor de financiële sector, richten op de aansturing van bancaire accountteams van Ordina.

Jarno Droog is een professional met zo’n vijftien jaar ervaring op onder meer het gebied van banking, change management, strategy en project management. De afgelopen jaren heeft hij bij diverse banken uiteenlopende managementfuncties bekleed op het snijvlak van banking en innovatie & IT. Zo werkte Droog zo’n zes jaar bij Rabobank, waar hij startte als Management Trainee en vervolgens doorgroeide in de rol van Account Manager, CRM Manager en Management Consultant. In die laatste rol adviseerde hij grote lokale banken in de Randstad ter verbetering van onder meer hun CRM strategie, verkoopresultaten en klantenservice.

Droog maakte vervolgens de overstap naar DSB Bank, waar hij tot 2009 twee jaar als CRM Manager actief was, diverse Lean Six Sigma projecten managede, en aan het hoofd stond van de Project & Program Management Organization (PMO). Eind 2009 kwam Droog terecht bij het Spaanse Banco Santander, waar hij gedurende drie jaar de Change Management Benelux praktijk van de bank leidde. Droog studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Eind 2012 besloot Droog de overstap te maken naar Ordina, met zo’n 3.000 medewerkers in dienst een van de grootste ICT dienstverleners van de Benelux. Ordina richt zich op het bouwen en beheren van ICT-toepassingen bij de overheid, in de financiële dienstverlening, de industrie en de zorg. Droog werd bij Ordina aangesteld als Account Director Banking en was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor een aantal relaties in de financiële sector.

Per 1 maart 2016 is Droog binnen Ordina benoemd tot Director Banking. Binnen de Finance divisie van Ordina zal Droog zich in zijn nieuwe rol, naast de ontwikkeling van de toekomstvisie en strategie voor de financiële sector, richten op de aansturing van bancaire accountteams van Ordina. Focusgebieden waar Droog zich op zal richten zijn: het verbinden van mensen en proposities, het aanjagen van verandering, innovatieverbetering, het verhogen van klanttevredenheid en het bouwen aan nieuwe partnerships.