Jeroen Cloo treedt toe tot partnerteam van Adviesgroep Novius

24 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Na bijna twee jaar werkzaam te zijn geweest voor Novius, is Jeroen Cloo toegetreden tot het partnerteam van het adviesbureau. 

Jeroen trad begin 2017 als Principal Consultant in dienst bij Adviesgroep Novius. Hij nam meer dan 20 jaar werkervaring met zich mee naar het bureau uit Langbroek. Cloo maakte destijds de overstap van organisatieadviseur SeederDeBoer, waar hij ruim negen jaar werkzaam was als consultant en projectmanager. Daarvoor werkte hij meer dan acht jaar voor IT-dienstverlener Capgemini en circa vier jaar voor ’s lands grootste flexleverancier, Randstad.

Gedurende zijn carrière heeft Cloo tientallen opdrachten uitgevoerd op het snijvlak van business en ICT. Zo heeft hij informatieplannen opgesteld voor partijen in verschillende sectoren, ERP systemen en EPD systemen in de zorg geïmplementeerd, architectuur landschappen geformuleerd en leiding gegeven aan grote veranderprogramma’s. Zijn specialisme ligt in bedrijfs- en informatiearchitectuur, informatiemanagement en projectmanagement.

Bij Novius was hij tot heden in de rol van Principal Consultant betrokken bij diverse opdrachten in het werkgebied van de CIO. Bij EPEXSpot was hij betrokken bij het opzetten van data governance, voor het Kadaster was hij onderdeel van een project gericht op het actualiseren van de gehele Enterprise Architectuur en voor Waterschap Rijn en IJssel stelde hij een informatiestrategie op. Andere klanten waar Cloo opdrachten voor heeft uitgevoerd zijn Dela, Rabobank, Fontys, NS, Hogeschool Utrecht en zorgaanbieder ’s Heerenloo.

Jeroen Cloo treedt toe tot partnerteam van Adviesgroep NoviusCloo wordt met ingang van 1 oktober de zevende partner van Novius*, een adviesbureau met circa 50 professionals. Hij kijkt met tevredenheid terug op zijn keuze om zich begin 2017 aan te sluiten bij Novius. “Ik koos toen bewust voor een wat kleiner bureau. Meer betrokkenheid van het management, minder gebaande paden, de vrijheid die je krijgt in je ontwikkeling en het gevoel er met z’n allen voor te gaan zijn. Terugkijkend was dit een perfect keuze!”

Hij vervolgt, “Het toetreden tot de partnergroep voelt voor mij als een logische vervolgstap in mijn carrière.” Ik zie er naar uit om actief bij te dragen aan de verdere groei en inhoudelijke ontwikkeling van Novius en haar medewerkers.”

In zijn nieuwe rol blijft Cloo actief als consultant – “Novius is een partij die op no-nonsensewijze adviesdiensten levert aan klanten die vorm willen geven aan (digitale) business transformatie (eerder dit jaar viel de business transformation dienstverlening van het bureau in de prijzen).” Daarnaast neemt hij een aantal managementtaken op zich. Verder blijft hij de functie van manager van het Competence Center ‘Bedrijfsarchitectuur’ bekleden, een rol die hij sinds zijn indiensttreding vervult. Naast zijn activiteiten bij Novius is Cloo secretaris en penningmeester bij het Nederlands Architectuur Forum (NAF).

* De andere partners van Novius zijn: Marc Beijen, Eric Broos, David de Graaf, Guido Bayens, Hendrik Stadman Robaard en Tjerk Hobma.