Novius Business Architect Jeroen Cloo penningmeester bij het NAF

26 juli 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Jeroen Cloo, Senior Consultant en Business Architect bij Adviesgroep Novius, is aangesteld als penningmeester en secretaris van het Nederlands Architectuur Forum (NAF). Met zijn ruime kennis en ervaring op het snijvlak tussen architectuur en ICT zal hij de onafhankelijke organisatie de komende tijd ondersteunen, onder meer door een bijdrage te leveren aan de jaarlijkse kennissessies van het NAF.

Jeroen Cloo heeft meer dan twintig jaar ervaring in de business consultancy. In die tijd is hij betrokken geweest bij verscheidene projecten binnen verschillende sectoren. Zo hield hij zich bezig met het vormgeven van het architectuurlandschap en de architectuurfunctie binnen de financiële dienstverlening, het opstellen van informatieplannen, selectie en implementatie van ERP- en EPD-systemen in de zorg, audits op strategische veranderprogramma’s en organisatieadvies in de logistieke sector. 

Van 2008 tot het begin van dit jaar werkte Cloo bij SeederDeBoer, waar hij als Management Consultant een bijdrage leverde aan diverse opdrachten binnen het domein van de CIO. Cloo was eerder in zijn carrière onder meer acht jaar werkzaam bij ICT-dienstverlener Capgemini, waar hij achtereenvolgens als informatieanalist, projectleider en Management Consultant & Enterprise Architect actief was. In februari van dit jaar besloot Cloo zich aan te sluiten bij branchegenoot Novius, waar hij is aangesteld als Senior Business Consultant en als Business Architect tevens verantwoordelijk is voor het competence centre Architectuur. 

Jeroen Cloo -Naf

Nederlands Architectuur Forum

In juni werd Cloo bij het Nederlands Architectuur Forum (NAF) benoemd tot penningmeester en secretaris. De doelstelling van het NAF, dat in 2002 werd opgericht, is om het werken met architectuur en de professionaliteit van architecten in de wereld van organisatie en IT te bevorderen. De organisatie is leveranciersonafhankelijk, methode-neutraal en een voorstander van open kennisuitwisseling en open standaarden. Het NAF beschikt over een uitgebreid netwerk van gebruikerspartijen, leveranciers en instellingen op het gebied van wetenschap en onderwijs. Ook (mede)organiseert het forum elk jaar evenementen zoals de NAF Insight seminars, de NAF Masterclass Enterprise Architectuur en het Landelijk Architectuur Congres. 

Cloo geeft toelichting op zijn keuze voor een functie binnen het bestuur van het NAF, die hij vervult naast zijn dagelijkse werkzaamheden voor Novius. “Na ongeveer twintig jaar gewerkt te hebben in de ICT, waarvan de laatste veertien jaar op het gebied van architectuur, had ik behoefte om, naast mijn werk, iets te doen binnen de architectuurgemeenschap in Nederland. Ik denk dat ik met mijn kennis en ervaring kan bijdragen aan de verdere ontwikkelingen van dit mooie vakgebied.” 

Hij voegt toe dat hij zich graag inzet voor de bevordering van architectuur op het terrein van organisatie en IT: “Deze doelstelling van het NAF sluit uitstekend aan bij mijn ambitie. Toen de post van penningmeester vacant kwam heb ik geen moment geaarzeld om me aan te melden. Op de algemene ledenvergadering van 9 juni werd ik door de leden gekozen. Ondertussen ben ik ook secretaris.” Naast de gebruikelijke werkzaamheden van een penningmeester en secretaris, zal Cloo ook inhoudelijk bijdragen aan de evenementen waar het NAF bij betrokken is: “Het NAF organiseert jaarlijks diverse kennissessies waaronder NAF Insights, ronde tafels en het Landelijk Architectuur Congres. Daar zal ik de komende jaren zeker mijn bijdrage aan leveren.”