PA Consulting Group opent digitaal centrum in Belfast, Noord-Ierland

26 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het van origine Britse managementadviesbureau PA Consulting heeft aangekondigd een nieuw digitaal centrum te openen in Belfast. Door deze uitbreiding worden zo'n 400 banen gecreëerd in de Noord-Ierse hoofdstad. 

Het nieuwe ‘Digital Development Center’ (DDC) in Belfast zal in de komende vijf jaar worden gerealiseerd. De komst van PA Consulting – dat wereldwijd ruim 2.600 medewerkers in dienst heeft – is goed nieuws voor de economie van de stad en regio. Alastair Hamilton, CEO van Invest NI, een instituut dat zich inzet om internationale bedrijven naar Belfast te lokken, reageert verheugd op de beslissing van het consultancybureau: “PA heeft een lange staat van dienst en expertise van wereldklasse op het gebied van digitale innovatie en transformatie. Met kantoren over de hele wereld en een innovatie- en technologiecentrum in Cambridge sluit het team in Belfast zich aan bij een ervaren netwerk van wetenschappers, ingenieurs, ontwikkelaars en technologen.” 

PA Consulting zal het grootste deel van het DDC privaat financieren. Daarnaast heeft het bedrijf ook een overheidsbijdrage ontvangen van bijna £4 miljoen. Daarbovenop bevestigt Hamilton dat het ministerie van Economische Zaken van Noord-Ierland voor 155 van de 400 nieuwe functies die het DDC genereert geschikte kandidaten zal gaan screenen. Het adviesbureau is zelf inmiddels ook al enige tijd in de weer met de zoektocht naar specialisten. Tijdens deze wervingsperiode zal worden gefocust op afgestudeerden, jonge professionals en senior experts met een erkende staat van dienst.

PA Consulting Group opent digitaal centrum in Belfast (Noord-Ierland)

Binnen het DDC zal PA Consulting zich initieel gaan richten op kwesties zoals digital engineering, DevOps, software development, data analytics, security en automated intelligence. Op dit moment heeft het adviesbureau al zo’n veertig nieuwe medewerkers verwelkomd, waaronder 25 digitale specialisten. De komende maanden verwacht het bedrijf nog eens vijftig nieuwe personeelsleden te contracteren. 

Anita Chandraker – Head of Innovation bij PA Consulting – vertelt dat voor Belfast is gekozen op grond van uitbreidingstrategieën. Zo loopt er veel talent rond in deze regio, zijn er verschillende universiteiten en dat allemaal te midden van een bloeiende technologiesector. Chandraker: “Gelet op de volgende uitbreidingsfase, dachten we lang en diep na over wat de beste locatie zou zijn. Noord-Ierland voldeed aan alle wensen. Deze factoren, en de ruimhartige overheidssteun, maakte Belfast tot een logische keuze.” 

Het DDC van PA Consulting zal jaarlijks £14,5 miljoen aan lonen genereren, wat de overheid een grote hoeveelheid directe belastinginkomsten oplevert en wat eveneens de Noord-Ierse economie zal stimuleren, onder meer op het gebied van werkgelegenheid. 

Met het DDC in Noord-Ierland treedt PA in de voetsporen van een groeiend aantal technologiebedrijven en adviesbureaus. Zo heeft Deloitte een groot digitaal team in dezelfde stad en kreeg het eveneens vanuit de Noord-Ierse overheid steun. In september 2014 gaf het accounts- en consultancykantoor aan dat het de volgende vijf jaar meer dan 330 banen zou creëren als onderdeel van de uitbreidingsplannen voor het ‘Deloitte Belfast Delivery Centre’. Daartoe werd destijds ruim £30 miljoen vrijgemaakt, waarvan circa £2,6 miljoen voor rekening kwam van Invest NI. Het Big Four-kantoor streeft ernaar om het personeelsbestand tegen 2020 te hebben uitgebreid naar 1.000 medewerkers. 

Eerder deze maand opende EY een digital center in ons eigen land, dat luistert naar de naam ‘EY-wavespace’. “Het ervaren van digitale innovatie, dat is waar het bij wavespace om draait”, aldus Guill van den Boom, partner binnen de consultancytak van het accounts- en adviesbureau.