EY lanceert wavespace centrum en propositie in Amsterdam
EY heeft zijn wereldwijde wavespace propositie, een wereldwijd netwerk van groei- en innovatiecentra, naar Nederland gehaald. “Het ervaren van digitale innovatie, dat is waar het bij wavespace om draait”, aldus Guill van den Boom, partner binnen de Advisory tak van het Big Four-kantoor.
Bedrijven hebben de laatste jaren te maken gekregen met nieuwe invloeden, kansen en bedreigingen door de opkomst van digitalisering en nieuwe technologieën. Om concurrerend te blijven in het nieuwe normaal, moeten senior business leiders hun innovatie- en digitale inspanningen opschroeven. Daarbij doen ze veelal een beroep op (advies)partijen die vooroplopen in deze veranderingen.
EY wavespace
Met meer dan 52.000 professionals actief in management consulting en technologie, is EY een van de wereldwijde voorlopers in dergelijke diensten. Met hun eigen ‘wavespace’ propositie, een combinatie van een fysieke, technologisch gedreven omgeving met een gepatenteerde methodologie en platform, helpt EY zijn klanten te begrijpen welke ontwikkelingen op hen afkomen en hoe ze daar actie op moeten nemen. De focus ligt hierbij op radicale doorbraken die leunen op disruptieve technologieën zoals artificial intelligence, robotics process automation (RPA), blockchain en data science.
“Organisaties hebben in een steeds sneller tempo te maken met continue disruptie, Velen zien radicale transformaties als de weg vooruit om hun bedrijfsdoelstellingen te kunnen realiseren, maar dat wil niet zeggen dat ze precies weten hoe ze moeten starten. Het EY wavespace network stimuleert klanten om hun ideeën te ontwikkelen en te testen, ideeën die uiteindelijk kunnen leiden tot enorme doorbraken”, legt Norman Lonergan uit, die aan het hoofd staat van EY’s wereldwijde consulting business.
Sinds de lancering van wavespace in maart vorig jaar, is de propositie uitgerold in 18 kantoren van EY, verspreid over het Amerikaanse continent, Europa, het Midden-Oosten en de Azië-Pacific regio. De organisatie die zich meest recentelijk heeft aangesloten bij het wavespace netwerk is EY Nederland, waar ongeveer 4.300 professionals werkzaam zijn. De wavespace in Amsterdam is onderdeel van het wereldwijde wavespace-netwerk van EY. Onder meer New York en Silicon Valley in de VS, Toronto in Canada, Mexico City in Mexico, São Paulo in Brazilië, Berlijn in Duitsland, Madrid in Spanje, Shanghai in China en Trivandrum in India gingen Amsterdam voor.
De uitrol van wavespace, die miljoenen dollars heeft gekost, maakt onderdeel uit van EY’s bredere, wereldwijde investeringsstrategie, die onder andere behelst dat het Big Four kantoor zo’n $1 miljard investeert in nieuwe technologieën en innovatie in de komende twee boekjaren. Ter vergelijking, de wereldwijde omzet van EY bedraagt ongeveer $31,4 miljard, gegenereerd door een team van ongeveer 250.000 werknemers.
De nieuwe wavespace centra brengen de proceskennis en expertise van EY’s businessstrategen, designers, data scientists en technologen samen met kennis van technologie en sectoren. Guill van den Boom, Advisory partner bij EY, licht toe: “Met de wavespace in Amsterdam bieden wij klanten toegang tot essentiële expertise en kennis van specifieke technologieën zoals Cybersecurity en Data & Analytics en opkomende technologieën zoals Robotic Process Automation (RPA) en blockchain. Essentieel hierbij is om de proceskennis, technologie en sectorontwikkelingen bij elkaar te brengen in een omgeving, die de discussie over disruptie, kansen en innovatie optimaal faciliteert.”
“Wavespace maakt digitale ontwikkelingen tastbaar aan de hand van showcases en workshops. Tijdens deze sessies kunnen organisaties ervaren wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor hun business. Met een geïntegreerd team werken ze gezamenlijk aan concrete oplossingen”, voegt Van den Boom toe. “Hierbij kunnen ze gebruik maken van EY’s diepe sector- en industrie-inzichten.”
Gevraagd naar het onderscheidende vermogen van wavespace, wijst Van den Boom erop hoe EY professionals, sinds de lancering van het netwerk, tal van opdrachtgevers hebben kunnen ondersteunen. Zo hielpen ze klanten in het financial services segment met behulp van blockchaintechnologie bij het herontwerpen van hun bedrijfsprocessen, of ondersteunden bijvoorbeeld een automotive fabrikant bij het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsdiensten.