Boer & Croon zet in op groeiambities met Talent Event voor starters

05 september 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Young Executive Programma van Boer & Croon groeit stevig. Om deze groei verder te bevorderen is het adviesbureau op zoek naar Young Executive kandidaten voor het tweedaagse Talent Event. Starters en young professionals (tot twee jaar werkervaring) die een carrière in projectmanagement en consultancy ambiëren, kunnen eind dit jaar terecht op het Talent Event van het managementbureau.

Het Young Executive Management programma van Boer & Croon Management is een programma waarin young professionals opdrachten uitvoeren met een focus op implementatie, strategie en projectmanagement. De opdrachten zijn gevarieerd en lopen meestal tussen de zes en twaalf maanden bij verschillende bedrijven in uiteenlopende sectoren.

Naast deze werkervaring rondom de domeinen management, consultancy en projectmanagement, krijgen YEM deelnemers een uitgebreid persoonlijk ontwikkelprogramma gepresenteerd. Dit programma bestaat onder meer uit intensieve coaching door ervaren adviseurs, een trainingsprogramma, events en veel kennisdeling met collega’s.

Het Young Executive programma bij Boer & Croon biedt de mogelijkheid om in drie jaar mooie externe opdrachten te doen

Steile leercurve

“Ik denk dat het programma onderscheidend is door de mate van verantwoordelijkheid die je al op jonge leeftijd krijgt. Vanaf dag één ga je in je eentje naar de opdrachtgever om een bepaald probleem op te lossen of resultaat op te leveren. Dit zorgt zoor een extreem steile leercurve”, zegt voormalig Boer & Croon Young Executive Jef de Vries over het programma. Hij is inmiddels af Young Executive en doorgegroeid naar de rol van Young Manager.

Lidia Drost, sinds vorig jaar Talent Manager bij Boer & Croon Management, licht toe: “Het Young Executive programma biedt de mogelijkheid om in ongeveer drie jaar tijd mooie externe opdrachten te doen bij diverse organisaties in verschillende branches en sectoren. Dat is uniek. Daarnaast is het niveau van onze opdrachten hoog en gevarieerd van proces- en projectmanagement tot lijnmanagement en van advies tot bijvoorbeeld ondersteuning van een CFO.”

Young Executives krijgen na ongeveer drie jaar de kans om door te groeien naar de rol van Young Manager. Maar ook buiten Boer & Croon laat het alumnibestand van het Young Executive Programma zien dat de young professionals die het YEM-programma doorlopen over het algemeen een uitstekende loopbaan te wachten staat. Oud Young Executives zijn verspreid over een groot aantal industrieën en bedrijven, en zijn bijvoorbeeld werkzaam bij grote bedrijven als Triodos, Aegon, Eneco, KPN, ABN Amro, Schiphol en Unilever.

Het YEM-programma vierde vorig jaar haar twintigjarig jubileum en behoort tot de beste consultancy traineeships / ontwikkelprogramma’s van ons land. De populariteit van het programma zal de komende jaren naar verwachting ook niet gaan afnemen.

Gevraagd naar het geheim achter het succes van het programma, geeft Jaap Heeringa, partner bij Boer & Croon Management onder meer aan: “Wij investeren in onze kandidaten met een intensief ontwikkelprogramma. Ook daarna blijven we betrokken door op gezette tijden de banden met onze alumni aan te halen. Young Executives komen dan ook terecht in een hecht team. Daarbinnen krijgen ze de mogelijkheid om in uiteenlopende bedrijven en industrieën opdrachten te doen.”

Op de vraag hoe het programma ook in de toekomst onderscheidend kan blijven, zegt Heeringa: “Het programma van Boer & Croon is onderscheidend omdat de focus ligt op de mens en het talent en niet op wat je al kan. We kiezen niet voor ‘know it alls maar voor learn it alls’. Het gaat om groei, uitdaging, blijvend nieuwe kennis opdoen en het wederzijds teruggeven van feedback. Declarabiliteit staat bij ons daarom niet bovenaan.”

Met het oog op de toekomst, geeft de partner aan: “Ik wil Boer & Croon een kickstart geven door het hervormen van het opleidingsprogramma van de Young Executives en deze te richten op de toekomst. Ook kijk ik naar moderne manieren om jong talent te bereiken door de focus te leggen op de leefwereld van de Millennial.”

Kennismaken met YEM tijdens Talent Event

Om die doelgroep, jonge, ambitieuze starters, kennis te laten maken met Boer & Croon Management en met het YEM programma, organiseert het managementbureau eind dit jaar het Boer & Croon Talent Event. Afgestudeerde talenten met maximaal twee jaar werkervaring kunnen dan ervaren hoe het leven van een Young Executive er bij Boer & Croon uitziet.

Het Talent Event vindt plaats op 29 en 30 november 2018 en is daarom inclusief overnachting. De deelnemers zullen trainingen en workshops volgen en werken onder meer aan een uitdagende real life case, waarbij ze persoonlijk begeleid zullen worden door de Young Executives van Boer & Croon. Naast het inhoudelijke programma staan er ook informele activiteiten gepland, zodat deelnemers de cultuur van het kantoor goed leren kennen.

Jonge academische talenten die interesse hebben deel te nemen aan het Talent Event en er achter willen komen of zij hét management talent van morgen zijn, kunnen zich opgeven door hun cv en een korte motivatie (één paragraaf) in te sturen via de website
 van Boer & Croon. De inschrijvingsdeadline is 4 november.