Alumni Boer & Croon Young Executive Management vieren jubileum

07 november 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Volgend jaar bestaat Boer & Croon Young Executive Management (YEM) twintig jaar. Wat ooit ontstond uit de vraag naar high potentials op het snijvlak van management en consulting, is inmiddels uitgegroeid tot een traject met veertig Young Executives en meer dan tweehonderd alumni. In het kader van de naderende mijlpaal organiseerde het managementbureau onlangs een borrel voor haar alumni. Tessa Hoekstra, Peter van Grinsven en Linde Eggink blikken kort terug op het geslaagde evenement.

Het Young Executive Management (YEM) programma van Boer & Croon Management is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een begrip onder starters en opdrachtgevers. Het driejarige programma stelt young professionals in staat om werkervaring op te doen bij verschillende bedrijven in uiteenlopende industrieën. Naast deze werkervaring rondom de domeinen management, consultancy en projectmanagement, krijgen YEM deelnemers een uitgebreid ontwikkelprogramma gepresenteerd. Dit programma bestaat onder meer uit intensieve coaching door ervaren adviseurs, een trainingsprogramma, events en veel kennisdeling met collega’s.

Om deze aankomende en bijzondere mijlpaal van het YEM programma te vieren organiseerde Boer & Croon Management onlangs een alumniborrel.* Alumni uit alle delen van het land reisden af naar Pakhuis de Zwijger in Amsterdam om terug te keren naar het oude nest, oude vriendschappen weer aan te halen en bovenal gezellig te borrelen met andere voormalige YEM professionals. “Dat het effect van het Young Executive Management programma de drie jaar overstijgt blijkt wel uit de opkomst bij de alumniborrel. Een kleine honderd alumni waren aanwezig”, vertelt Tessa Hoekstra, Business Manager bij het managementbureau en verantwoordelijk voor YEM.

Young Executive Management programma bestaat in 2017 twintig jaar

Opvallend aan de alumni van het Young Executive Management programma is, volgens Boer & Croon Partner Peter van Grinsven, dat zij “onderling een band hebben opgebouwd die verder reikt dan hun YEM periode.” Linde Eggink, Manager Operations & Talent Management bij Boer & Croon Management, vult aan: “Dat is wat het Young Executive programma uniek maakt. Niet alleen tijdens de drie jaar van het programma zelf zijn Young Executives geëngageerd bezig met persoonlijke ontwikkeling; ook na die drie jaar houden ze volop contact met elkaar.” Zo is er bijvoorbeeld een groep alumni die na het verlaten van het programma nog steeds ieder jaar een weekend bij elkaar komt om onder leiding van coaches en trainers aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling te werken. Ook bestaan er in het land diverse andere kleinere groepen van alumni, die zich gevormd hebben veelal op basis van hun specifieke industrie- of vakkennis. “Laat staan de vele vriendschappen die voor het leven zijn ontstaan tijdens hun YEM tijd!”, voegt Van Grinsven toe.

Een doorkijk in het alumnibestand van YEM leert dat de young professionals die het YEM programma doorlopen over het algemeen een uitstekende loopbaan te wachten staat. Oud Young Executives zijn uitgewaaierd over een groot aantal industrieën en bedrijven, en zijn bijvoorbeeld werkzaam bij grote organisaties als Triodos, Aegon, Eneco, KPN, ABN Amro, Schiphol en Unilever.

Ondanks hun slogan (“YEM leidt de managers van de toekomst op”), fungeert het programma voor young professionals niet alleen als springplank naar een toekomstige management functie binnen een organisatie. Tal van Boer & Croon alumni zetten hun opgedane managementvaardigheden in om te gaan ondernemen. Hoekstra licht toe: “Sommige alumni hebben een eigen onderneming opgestart: van management consulting praktijken tot bijvoorbeeld een investeringsmaatschappij gefocust op duurzame ontwikkeling.”

Terugblikkend op de alumniborrel, geeft Eggink aan dat het event een positieve atmosfeer kende en dat ook de oud-YEM’ers met tevredenheid terugkijken op de avond. Om alumni bij Boer & Croon Management betrokken te houden heeft het bureau bovendien een platform voor hen ingericht, waarmee ze met elkaar in contact kunnen blijven.

* De komende maanden zullen er in het kader van het twintigjarig jubileum van Young Executive Management meer festiviteiten plaatsvinden.