Interview met Lidia Drost, nieuwe Talent Manager bij Boer & Croon

14 juli 2017 Consultancy.nl

Lidia Drost is sinds kort de nieuwe Talent Manager van managementbureau Boer & Croon. In die functie is zij verantwoordelijk voor de aansturing en coaching van de Young Executives – de deelnemers aan het Young Executive Management ontwikkelingsprogramma. Consultancy.nl stelde Drost zeven vragen over haar achtergrond, haar nieuwe functie en over waarom jonge talenten voor Boer & Croon moeten kiezen.

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ik heb Sociale Wetenschappen en Beleid- en Organisatie Sociologie aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Voor mijn start bij Boer & Croon heb ik ruim 8 jaar bij FunktieMediair gewerkt waarvan 5 jaar als consultant en ruim 3 jaar als manager assessment & development. Ik heb mij in die rollen veelal bezig gehouden met het ontwerpen en uitrollen van diverse ontwikkeltrajecten en het adviseren bij reorganisaties in verschillende branches en sectoren. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het aansturen en coachen van onze eigen professionals en het doorvoeren van verschillende reorganisaties binnen onze eigen organisatie. Ik ben betrokken, energiek en daadkrachtig. Het stimuleren en faciliteren van persoonlijke en professionele groei is een belangrijke drijfveer in mijn werk en staat centraal in mijn nieuwe rol als Talent Manager.

Sinds mei 2017 ben je werkzaam als Talent Manager bij Boer & Croon. Wat houdt die functie precies in?

De functie houdt in dat ik direct verantwoordelijk ben voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze Young Executives. De aansturing en coaching van de Young Executives is daar een belangrijk onderdeel van. Daarnaast richt ik mij onder andere op de inhoud en organisatie van ons driejarig Management Development programma, de strategie van Young Executive Management als onderdeel van Boer & Croon en de werving van nieuwe medewerkers.

Lidia Drost - Boer & Croon

Hiervoor werkte je ruim acht jaar voor assessmentspecialist FunktieMediair. Net als in je vorige functie houd je je nu bezig met het begeleiden van de ontwikkeling van professionals. Wat zijn volgens jou de belangrijkste verschillen tussen je vorige rol en het managen van jonge talenten bij Boer & Croon?

Mijn vorige rol had een grotere externe component waardoor mijn activiteiten zich, naast het managen van het assessment & development team, vooral richtte op professionals bij de klanten van FunktieMediair. Daarnaast betreft de Young Executive groep een andere generatie professionals. Deze ‘generatie Y’ wordt gedreven vanuit andere waarden en overtuigingen en vragen dus ook een andere aansturing en begeleiding.

Traineeships en soortgelijke programma’s voor starters zijn momenteel erg populair onder studenten en jonge starters. Hoe weet het Young Executive Management programma van Boer & Croon zich te onderscheiden van overige spelers? En wat maakt volgens jou het programma zo aantrekkelijk voor young professionals?

Het Young Executive programma bij Boer & Croon biedt de mogelijkheid om in 3 jaar tijd mooie externe opdrachten te doen bij diverse organisaties in verschillende branches en sectoren. Dat is uniek. Daarnaast is het niveau van onze opdrachten hoog en gevarieerd van proces- en projectmanagement tot lijnmanagement en van advies tot bijvoorbeeld ondersteuning van een CFO. Wij dagen mensen uit om te denken als een consultant en te werken als een manager. Denken en doen! Van advies tot implementatie. Dat is mogelijk omdat ons programma veel begeleiding biedt in de vorm van een Management Development traject, individuele coaching, intervisie, counseling op opdrachten door onze Partners en begeleiding vanuit het Talent Management. Er is veel aandacht voor persoonlijke groei en verdere loopbaanoriëntatie tijdens het programma. 

Daarnaast zijn wij net gestart met een nieuwe propositie: Young Managers. Dat is een vervolgstap voor de Young Executives en biedt hen de mogelijkheid om na het driejarig programma verder door te ontwikkelen, zwaardere opdrachten te doen en zich nog een aantal jaar te verbinden aan Boer & Croon. 

Het Young Executive Management programma bestaat inmiddels al meer dan twintig jaar en geniet daardoor behoorlijk wat bekendheid op de arbeidsmarkt. Hoe kan je als sollicitant positief opvallen tussen de massa?

Wij zoeken mensen met lef, analytisch vermogen en persoonlijke kracht. Een open en stevige persoonlijkheid die zich ondanks geringe ervaring staande weet te houden binnen een complexe context en een uitdagende opdracht. Iemand die goed kan reflecteren en snel kan schakelen tussen verschillende niveaus. En iemand die het leuk vindt om werkzaam te zijn op verschillende opdrachten en in diverse omgevingen. Werkervaring op bijvoorbeeld een stage, in een bestuur of in de vorm van vrijwilligerswerk zien wij graag. Maar ook mensen met 2 jaar werkervaring of een eerder (intern) traineeship zijn van harte welkom. Wij groeien hard met Young Executive Management dus ik ben doorlopend op zoek naar nieuw talent! 

Wij dagen mensen uit om te denken als een consultant en te werken als een manager

Welke actuele marktontwikkelingen zijn volgens jou van invloed op de vormgeving van het Young Executive Management opleidingscurriculum?

Elke sector of branche kenmerkt zich door eigen marktontwikkelingen. Maar overkoepelend is in veel organisaties behoefte aan nieuw leiderschap en beweging van onderaf. Dat vraagt dat onze Young Executives zichzelf goed leren kennen in deze fase van hun carrière. Persoonlijk leiderschap is dus ook een belangrijk onderdeel van ons programma. Innovatie van producten zien we overal om ons heen en Agile en Scrum zijn niet meer weg te denken in projectmanagement. Duurzaamheid is in veel organisaties een thema en samenwerkingsverbanden tussen verschillende bedrijven is aan de orde van de dag. In ons programma besteden wij hier aandacht aan door o.a. training, kennisavonden en events. Wij hebben dan ook een flexibel opleidingsprogramma om continu goed aan te blijven sluiten bij de markt en onze klanten.

Tot slot, waar liggen de ambities van het YEM-programma voor de komende jaren?

Groei. Groei van de Young Executives zelf op persoonlijke en professioneel vlak met als doel een authentieke en effectieve leider te worden. Groei op de inhoud en zwaarte van de opdrachten die de Young Executives bij onze klanten doen. En omdat we zien dat onze propositie uniek is en de vraag in de markt naar Young Executives steeds groter wordt, groeit ook de omvang van het Young Executive Management programma met een uitbreiding van het aantal Young Executives.


Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup