Hiemstra & De Vries verhuist naar groter en duurzamer pand in Utrecht

31 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Hiemstra & De Vries is verhuisd naar een groter en duurzamer pand in hartje Utrecht. Onder meer de sterke groei van het consultancybureau van de afgelopen jaren en de ambities voor de toekomst, liggen ten grondslag aan de stap.

Opgericht in 2004 door Jaring Hiemstra en Joscha de Vries, telt Hiemstra & De Vries anno 2018 ruim veertig professionals. Het Utrechtse organisatieadviesbureau richt zich vooral op het realiseren van organisatieverandering bij opdrachtgevers uit de publieke sector en heeft de afgelopen veertien jaar een sterk trackrecord binnen de (overheids)adviesmarkt opgebouwd. 

Sinds de oprichting is Hiemstra & De Vries gevestigd geweest in een kantoor gelegen aan de Ramstraat (vlakbij het Wilhelminapark in Utrecht). Daar is nu verandering in gekomen, omdat het bureau naar eigen zeggen “het ‘geboortepand’ is ontgroeid” en sinds kort de intrek heeft genomen in een nieuwe thuisbasis, in het WTC-gebouw in Utrecht. 

Nieuw en duurzaam kantoor

“We hebben gekozen voor een mooie, nieuwe plek en verhuizen als bureau naar het WTC-gebouw, pal naast station Utrecht Centraal. Deze plek in hartje Utrecht past bij hoe we nu en in de toekomst graag met onze opdrachtgevers, netwerkpartners en collega’s samen werken aan betere prestaties in maatschappelijke vraagstukken”, laat Hiemstra & De Vries weten in een persbericht. “Dat doen we bijvoorbeeld rond thema’s als bedrijfsvoering, wendbaar en opgavengericht werken, sociaal domein, fysieke leefomgeving (de Omgevingswet komt eraan!), energietransitie en samenwerking”, vertelt Hiemstra & De Vries-manager Marian Dobbe.

Hiemstra & De Vries verhuist naar groter en duurzamer pand in Utrecht

Haar MT-collega Janneke Oudenhoven vult aan: “We zijn goed thuis in organisatieontwikkeling, het (bege)leiden van effectieve bijeenkomsten & processen, interim-werk en leren & ontwikkelen. Hier in hartje Utrecht biedt onze nieuwe plek volop ruimte voor nieuwe ontmoetingen, slimme co-creatie en bijzondere bijeenkomsten. Daar verheugen we ons dan ook op. Een plek waar professionals niet alleen opdrachtgevers helpen maar ook zelf professioneel steeds blijven groeien. Omdat ze uitgedaagd worden én vrijheid krijgen.”

Vanuit de nieuwe basis in hartje Utrecht is er (letterlijk en figuurlijk) “ruimte om verder te groeien”, bijvoorbeeld met nieuwe organisatieadviseurs. Het nieuwe kantoor scoort bovendien zeer hoog op duurzaamheid. Zo heeft het WTC-gebouw de allerhoogste score in BREEAM, een internationale beoordelingsmethode voor de duurzaamheid van vastgoed.

Vooruitblik

De verhuizing is ook een mooie opmaat naar het vijftienjarig jubileum van het bureau in maart 2019. Sinds Hiemstra & De Vries in 2004 begon als een nieuw soort adviesbureau, heeft het een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Kenmerkend voor de aanpak van het kantoor is het werken aan organisatieontwikkeling met en naast de opdrachtgever, legt Dobbe uit. “Natuurlijk blijven we ons vernieuwen vanuit het slimme en sociale samenspel van onze adviseurs. Samen met onze opdrachtgevers zijn we echt klaar voor een ‘next step’ in hoe we bijdragen aan betere prestaties in maatschappelijke vraagstukken. We blijven ons daarom versterken met nieuwe inzichten, blikken, middelen en collega’s. Binnenkort starten er ook weer vier stevige professionals.”

Het nieuwe kantoor van Hiemstra & De Vries ligt niet ver van het kantoor van Calibre en C5, dat gevestigd is in een kantoorpand aan de Utrechtse Oudegracht. De nieuwe vestiging zal onder leiding blijven staan van een vierkoppig MT, bestaande uit Pol van Tuijl, Marian Dobbe, Janneke Oudenhoven en Ralph Hanekamp. Zij combineren hun managementtaken met advies- en interim-werk voor opdrachtgevers.