Calibre Alignment en buro C5 zijn verhuisd naar Utrecht

09 september 2016 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De consultants en projectmanagers van Calibre Alignment hebben, na jarenlang in Amersfoort gevestigd te zijn geweest, een nieuwe uitvalsbasis gekregen. Sinds juni is het bureau, samen met zusterbedrijf buro C5, gevestigd in een nieuw kantoor aan de Oudegracht in Utrecht. Om meer te weten te komen over de mijlpaal, stelde Consultancy.nl enkele vragen aan Tom Sloot, directeur bij Calibre Alignment. 

Met meer dan tien professionals in dienst is Calibre Alignment – onderdeel van Calibre Group – een consultancybureau dat organisaties ondersteunt met projectmanagement, detachering en consultancydiensten. Calibre richt zich vooral op de sectoren spoor en infra, zorg en welzijn en de zakelijke dienstverlening en is onder meer gespecialiseerd in PMO2.0, procesoptimalisatie en organisatie-ontwikkeling. Naast Calibre Alignment bestaat Calibre uit nog twee onderdelen: Calibre Intermediair (gericht op de inzet van specialistische zelfstandige ondernemers en buro C5 (focus op projectondersteuning, management en logistiek). Calibre Alignment wordt geleid door Managing Director Tom Sloot, die Calibre samen met Gertjan Kamper in 1999 mede oprichtte.

De afgelopen zestien jaar was Calibre Alignment gevestigd in Amersfoort en recentelijk werd besloten naar een nieuwe omgeving te verhuizen. Het consultancybureau is begin deze maand samen met buro C5 verhuisd naar een centraal gelegen pand aan de Oudegracht 66, een van de oude stadsgrachten in het midden van Utrecht. Het kantoor van Calibre Alignment ligt op straatniveau en op het benedenniveau aan het water is het nieuwe buro C5 kantoor te vinden. “Hiermee komt een einde aan een lange periode werken vanuit Amersfoort, maar start een nieuw begin van met zijn allen werken onder één dak. Vanwege onze nauwe samenwerking met buro C5, hebben we besloten om samen vanuit één locatie te werken”, aldus Sloot.

Calibre Alignment en buro C5 zijn verhuisd naar Utrecht

Om twee maanden na de verhuizing meer te weten te komen over de mijlpaal, en hoe het nieuwe kantoor bevalt, stelde Consultancy.nl een aantal vragen aan Tom Sloot, directeur bij Calibre Alignment:

Gefeliciteerd met jullie verhuizing naar Utrecht! Hoe is de verhuizing verlopen?
Doordat we zelf vele projecten uitvoeren, hebben we een van onze projectmanagers de opdracht gegeven dit “project” op zich te nemen. Doordat we tijdig zijn begonnen en korte lijnen hebben, is er altijd een goed overzicht geweest van de lopende en de nog uit te voeren activiteiten. We zijn tevreden over het verloop en de realisatie. Met andere woorden, een geslaagde verhuizing.

Wat waren jullie beweegredenen om te verhuizen naar een nieuw kantoor?
“Er waren drie belangrijke redenen. Allereerst zagen we dat we steeds minder ruimte gebruikten dan die we beschikbaar hadden. Er stond dus overwegend ruimte leeg waar we wel voor betaalden, maar die we niet gebruikten. Ten tweede is ons bedrijfsbureau permanent gevestigd in het pand voor de Calibre Group. Het bedrijfsbureau voert alle ondersteunende diensten uit voor de werkmaatschappijen onder de Calibre Group. In tijd is die ondersteuning het grootst voor buro C5 in Utrecht. Afstemming op afstand is lastiger dan wanneer je als je op de zelfde locatie bent gevestigd, en even bij elkaar binnen loopt om af te stemmen. Als derde en belangrijkste reden is ook die nabijheid belangrijk om een goede afstemming te kunnen doen voor ons commerciële- en recruiteringsafdeling.

Jullie hebben uiteindelijk voor Utrecht gekozen, waarom niet gewoon een ander pand in Amersfoort?
Het is de uitstraling van een stad als Utrecht. Bovendien hebben we in Utrecht een aantal (belangrijke) klanten en dan is een vestiging in dezelfde stad voor de hand liggend. Voor de rest van onze klanten ligt dat ook centraler. 

We horen dat er nog aardig verbouwd moest worden in het pand. Wat moest er zoal gebeuren voordat jullie erin konden? Kun je iets meer vertellen over de inrichting en wat het kantoor bijzonder maakt?
Ernesto Grave, managing partner bij buro C5, beantwoordt deze vraag: “Er moest inderdaad nog het nodige gebeuren in het nieuwe pand in Utrecht. We hebben in eerste instantie een achterliggende garage erbij betrokken waardoor er een nieuwe pui ingebracht is en er nu volop daglicht binnen komt. En vervolgens een verbinding gemaakt naar het kantoor gedeelte aan de voorkant. De oude klassieke garagedeuren hebben we weer verwerkt in het kantoor als kastdeuren. Vervolgens moest alles vernieuwd of zeg maar gerust opnieuw gebouwd worden. Wanden, plafonds, vloer, leidingenwerk... En omdat de binnenkant zo mooi werd hebben we maar direct de buitenkant opgeknapt door muren/kozijnen te herstellen en alles te schilderen. Een hele onderneming waarbij het laatste gedeelte nog gedaan moet worden. De binnendoorgang vanuit de werfkelder waar buro C5 zijn kantoor houdt naar het kantoorgedeelte boven op straatniveau moet nog worden afgewerkt. En dan hebben we een heerlijk, modern kantoor op één van de mooiste plekken aan de gracht in Utrecht. Utrecht, een stad die volop in ontwikkeling en aan het bouwen is. Net als wij! 

Jullie zitten inmiddels een maand in het nieuwe kantoor. Hoe bevalt het? Hoe hebben jullie klanten gereageerd?
Sloot: “Klanten zijn enthousiast. We zien ze af en toe even langs komen, bijvoorbeeld als ze na de lunch een eindje gaan wandelen. We zitten op een mooie route langs de gracht. Voor ons zelf voelen we dat er een goede energie zit in het pand. Het feit dat we samen met onze collega’s van buro C5 op één locatie zitten voelt weer als vanouds.

Tot slot, biedt het pand voldoende ruimte om jullie groeiambities voor de komende jaren te accommoderen?
Ja, absoluut. We zien dat de markt de afgelopen jaren is veranderd en dat vraagt om een flexibelere huisvesting. We spreken vaak af op locaties waar iedereen al is en de afspraken zijn korter en effectiever. Je hoeft niet naar een vaste locatie omdat het er is en waarvan het zonde is dat die ruimte niet wordt gebruikt. De functie van onze nieuwe locatie is veel meer een waarin we de exposure van creëren een kennisdeling- en ontmoetingsplaats. Aan de grachten van Utrecht, inclusief werfkelder, werkt dat inspirerend.