Calibre Alignment versterkt team met Annabelle Berlet

01 december 2014 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Projectmanagement bureau Calibre heeft het team onlangs versterkt met Annabelle Berlet. De kersverse aanwinst is medio november gestart bij Calibre, en is meteen aan de slag gegaan bij ProRail, waar ze aangesteld is als Project Management Officer (PMO).

Annabelle Berlet behaalde in 2007 haar master International & European Law aan de Universiteit Leiden, op het vlak van Lucht- en Ruimterecht. Tijdens haar studie deed zij een internship bij de Nederlandse ambassade in Vilnius, Litouwen, waar ze vier maanden lang ervaring opdeed in de werkzaamheden van een diplomaat in Oost-Europa: afspraken met ministers, rapporten schrijven over de economische situatie in Litouwen, en daarnaast richtte ze een netwerk op voor interns.

Annabelle Berlet - Calibre Alignment

Na haar studie werkte Berlet een half jaar als vestigingsassistent bij SUSA studenten uitzendbureau, waar zij verantwoordelijk was voor het draaiend houden van het kantoor, het bijhouden van het CRM-systeem met nieuws van de studenten, de planning en schreef zij studenten in het systeem in, naast overige administratieve taken. Vervolgens werd zij in 2008 aangesteld als Management Trainee bij RWE Energy Nederland, een van oorsprong Duits energiebedrijf. Daar ontwikkelde zij onder meer een nieuwe structuur voor het delen van informatie binnen het bedrijf, was zij betrokken bij de overname van Essent door RWE, en monitorde ze dagelijks het nieuws, waarbij ze het senior personeel voorzag in accurate en actuele informatie rondom de overname.

Eind 2009 vertrok Berlet naar Tsjechië om bij RWE Česká Republika als Business Process Manager Portfoliomanagement Electricity te werken. Als onderdeel van haar traineeship werkte zij in Praag voor een kleine start-up, waarbij ze verantwoordelijk was voor het in kaart brengen van het proces dat nodig was voor de dagelijkse operaties, waarbij ze collega’s interviewde voor de nodige informatie. Bij dezelfde werkgever werd Berlet enkele maanden later aangesteld als Project Officer Strategy and M&A, waarbij ze werkte aan projecten in het strategy departement. In deze rol hielp zij prestentaties voor te bereiden en onderzocht achtergronden voor een exursie naar Baku, Azerbeidzjan: een project dat er op gericht was kennis te delen met betrekking tot gastransport en – distributie van Tsjechische specialisten aan Azerbeidzjan ambtenaren.

Calibre Alignment 15 Jaar

In 2010 is de overname van Essent rond en is Berlet bij Essent binnen het PMO van het project ‘Het Nieuwe Werken’ verantwoordelijk voor het monitoren van de vooruitgang van de teams, en rapporteren hiervan. Ze bereidde met haar collega’s maandelijkse rapporten voor, reviewde businesscases en implementeerde HNW binnen het energiebedrijf.

Begin 2012 werd zij bij NedTrain, een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het onderhoud, de reiniging en revisie van rollend materieel van Nederlandse Spoorwegen, aangesteld als Assistent Projectmanager. In deze rol was zij onder meer verantwoordelijk voor de Change Control Process voor de modernisatie van 50 treinen, rapportage en het updaten van het risicoregister en het uitvoeren van risk mitigation sessies. Een jaar later werkte Berlet als Senior PMO bij het Nederlandse hightechbedrijf ASML, waar zij zich bezighield alle zaken omtrent een project, en stuurde de Product Development Manager inzake projectprocessen aan. Daarnaast rapporteerden de project planners aan haar, en vice versa voorzag zij hen van accurate informatie. Vervolgens werkte ze enkele maanden als Projectmanager voor HARMAN International, een producent van audio en infotainment.

Calibre
Per medio november heeft Berlet de overstap gemaakt naar de consultancybranche, en is ze in als Consultant in dienst getreden bij Calibre uit Amersfoort. Vanuit de Calibre Alignment praktijk, het projectmanagementbureau van Calibre*, is Berlet meteen onder de pannen. Bij ProRail is ze aangesteld als Project Manager Officer (PMO), waarbij ze ondersteuning zal leveren aan het project ‘Derde Spoor’ binnen de infrabeheerder. In oktober vierde Calibre Alignment nog zijn 15-jarige bestaan.

* Calibre Group bestaat uit Calibre Alignment (projectmanagement en organisatieadvies), Calibre Intermediair (detachering) en buro C5 (project- en management ondersteuning).