Projectmanagementbureau Calibre viert 15 jarig bestaan

02 oktober 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen maand vierde project- en interim management bureau Calibre zijn 15 jarig bestaan tijdens een borrel en BBQ op hun kantoor in Amersfoort. Consultancy.nl dook kort in de geschiedenis van Calibre en wierp samen met het bureau een blik op hun doelstellingen voor de toekomst: “vooruitstrevend blijven als organisatie en samen met klanten komen tot betere resultaten”.

Calibre werd in 1999 in Amersfoort opgericht door Tom Sloot en Gertjan Kamper. Het bureau helpt organisaties met projectmanagement, PMO2.0, interim-management en procesoptimalisatie. De focus ligt op vraagstukken met een integraal en multidisciplinair karakter binnen de sectoren spoor en infra, zorg en welzijn en zakelijke dienstverlening. Onder Calibre’s klanten vallen organisaties als RIVM, NS, ProRail, Strukton, NAM, Schiphol, Politie en Tennet. Calibre Group bestaat uit de bedrijfsonderdelen Calibre Alignment (projectmanagement, advies, PMO2.0, procesoptimalisatie en organisatie-ontwikkeling), Calibre Intermediair (gericht op de inzet van specialistische zelfstandige ondernemers en buro C5 (focus op projectondersteuning, management en logistiek).

Calibre

Sinds de oprichting maakte Calibre een sterke groei mee, van 3 medewerkers naar de huidige 60 medewerkers, en anno 2014 is het bureau gevestigd in kantoren in Amersfoort en Utrecht. De afgelopen jaren bouwde het adviesbureau een sterk trackrecord op en was het betrokken bij velerlei klantprojecten. Zo hielp Calibre onder meer Prorail bij het doorvoeren van een nieuw planningsysteem voor NS/Prorail genaamd 'Donna'. En zo was Calibre in 2014 betrokken bij het implementeren van een nieuw EPD bij Molemann Mental Health.

Onderscheidend vermogen
Gevraagd naar hoe Calibre zich in de markt onderscheidt van de concurrentie, geeft Sloot aan: "Onze kracht ligt, vanaf de oprichting, in het inzetten van resultaatgedreven en mensgerichte professionals bij opdrachtgevers”. Daarnaast wijst hij op de diepe branchekennis van Calibre adviseurs, volgens de medeoprichter een “onderscheidende factor”. Hij licht toe: “Wij combineren onze expertise en vaardigheden met de aanwezige kennis en ervaring binnen de organisatie van de klant.”

Calibre - 15 jaar

15-jarig jubileum
Ter ere van het 15-jarig bestaan van de organisatie besloot Calibre afgelopen maand een jubileum evenement te organiseren. In het kantoor in Amersfoort werd een borrel en een BBQ georganiseerd met bovendien een lezing van Bert Ebbens, hoofd jeugdopleiding van PEC Zwolle, waarin hij inging op dagelijkse operaties en organisatieaspecten rondom de ontwikkeling en opleiding van spelers en talent. Samen met alle aanwezigen blikte Calibre terug op de toekomst van het bureau maar keek het ook naar de toekomst van het bureau, volgens Sloot bestaande uit twee belangrijke doelstellingen: “de komende 15 jaar vooruitstrevend te blijven als organisatie en samen met klanten te komen tot betere resultaten”. Daarbij wil Calibre zijn positie in de adviesmarkt verder uitbouwen: “hierbij ligt de focus niet zozeer op volume, maar juist ook op kwaliteit”, sluit Sloot af.