Sonar en TIC begeleiden investering van RTL Ventures in Travelbags

25 juli 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd

RTL Ventures heeft een minderheidsbelang genomen in webwinkel Travelbags. De transactie werd in goede banen geleid door onder andere Sonar Corporate Finance en TIC Finance & Advisory Services.

“Er wordt steeds vaker en door meer mensen gereisd, waardoor er een toenemende vraag is naar koffers, tassen en accessoires. Wij willen onze groei in Nederland en België doorzetten en Travelbags uitrollen in omliggende landen”, aldus Gerjan Horstra, eigenaar van Travelbags. Hij benadrukt dat de investering van RTL Ventures in zijn bedrijf die groeiambitie mogelijk maakt.

De webshop voor koffers en tassen werd opgericht in 2007. Inmiddels kent Travelbags een assortiment van circa 15.000 producten van meer dan 130 merken zoals Samsonite, The North Face, Castelijn & Beerens en Eastpak. Naast het onlinekanaal bezit de organisatie ook drie fysieke winkels; in Zwolle, Hardenberg en Groningen.

Oude bekende

De overeenkomst met RTL Ventures – het fonds van omroepbedrijf RTL Nederland (2010) dat investeert in innovatieve ondernemingen met veel groeipotentie – volgt na een eerdere succesvolle samenwerking, zo geeft Hostra te kennen: “In 2016 zijn wij in contact gekomen met RTL en hebben we direct gemerkt dat televisie een krachtig medium is om veel mensen te bereiken. Het heeft bijgedragen aan een significante stijging van onze naamsbekendheid en (in)directe sales.”

RTL Ventures neemt minderheidsbelang in webwinkel Travelbags

Vincent Pieterson – actief als Investment Director bij RTL – haakt in op het antwoord van Hostra: “Travelbags is in 2016 bij RTL gestart met een billboarding-campagne. Begin dit jaar ging de samenwerking nog een stap verder. Samen met onze creatieve afdeling is een succesvolle campagne ontwikkeld rondom het televisieprogramma Expeditie Robinson. We slaan de handen nu verder ineen om Travelbags nog bekender te maken onder het grote publiek. Door de verbinding te zoeken met onze merken op het gebied van fashion-, lifestyle en reizen willen we een extra boost geven aan de groei van het bedrijf. Daarnaast zetten we ons netwerk binnen RTL Group in om hen te helpen bij de verdere internationale uitrol.”

Tijdens de totstandkoming van de overeenkomst kreeg Travelbags M&A-advies van Gerwin Kers, adviseur bij Sonar Corporate Finance. Daarnaast waren ook Dennis Doornbos en Ralph Hoogerhuis vanuit TIC Finance & Advisory Services (TIC FAS) betrokken bij de deal tussen RTL Ventures en de tas- en kofferspecialist. Het tweetal verzorgde het transactieadvies. Financiële details over de deal zijn niet naar buiten gebracht.

Recentelijk was TIC FAS ook betrokken bij de investering van Social Invest Ventures in biobrandstoffenleverancier GoodFuels.