TIC FAS begeleidt GoodFuels kapitaalinjectie en trekt nieuwe partner aan

28 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

TIC FAS heeft afgelopen maand twee mijlpalen mogen vieren. Zo was het M&A-kantoor betrokken bij de investering van Social Invest Ventures in biobrandstoffenleverancier GoodFuels, en heeft het bovendien een nieuwe partner verwelkomd: Jos Raben. Met de toevoeging van de ervaren M&A-professional telt TIC FAS nu vier partners.

The Independence Company (TIC) is een in 2008 opgerichte franchiseorganisatie voor zelfstandige accountants. Het onderdeel TIC Finance & Advisory Services (TIC FAS) ondersteunt opdrachtgevers bij uiteenlopende transacties, waaronder overnames, management buy-outs of buy-ins, een (her)financiering of bijvoorbeeld het doorlichten van een bedrijfsonderdeel.

Het team van TIC FAS bestaat uit professionals met jarenlange ervaring en brede expertise op M&A-vlak, veelal opgedaan bij grote kantoren waaronder de Big Four. Zo was TIC FAS-medeoprichter Dennis Doornbos Associate Director bij KPMG
 en eerder Senior Associate bij PwC, is Saskia Hinkenkemper een finance manager en controller met meer dan twintig jaar ervaring, en is ervaren interim manager Ralph Hoogerhuis jarenlang werkzaam geweest als Associate Director bij onder andere KPMG, en als manager bij EY (Corporate Finance).

Jos Raben

Aan het partnerteam is sinds kort ook Jos Raben toegevoegd, een professional met een trackrecord van meer dan twintig jaar in de accountancy. Gedurende zijn loopbaan is Raben actief geweest in verschillende gebieden van (inter)nationale fusies en overnames en kan hij bogen op uitgebreide ervaring in (cross border) (vendor) due diligence-begeleiding en ander transactie-gerelateerd advies betreffende overnames, afsplitsingen, integraties en dealmaking. Voorheen werkte Raben bij KPMG, Mazars, PwC en RSM afwisselend in het buitenland en in Nederland. “Met de komst van Jos kunnen wij de toenemende deal flow nog beter bedienen. Daarnaast brengt Jos een fijne en positieve energie mee, wat ons als team weer een stapje verder gaat brengen”, laat TIC FAS weten.
Dennis Doornbos, Saskia Hinkenkemper, Ralph Hoogerhuis en Jos RabenDe recente uitbreiding van het team van TIC FAS ligt bovendien in lijn met de ambities van het kantoor om “dé due diligence praktijk voor (groot)-mkb te zijn in Nederland.” Doornbos zegt in een reactie: “Wij zijn ongelofelijk trots op deze gewenste uitbreiding, het is een bevestiging van wat al langer gaande is: de behoefte aan senior en onafhankelijk advies voor zowel private equity als ook voor bedrijven en financiële instellingen, niet gehinderd door veel van de beperkingen van een accountantspraktijk (advisory only). 

Social Invest Ventures | GoodFuels

Naast de versterking met Jos Raben als nieuwste partner was er voor TIC FAS een tweede mijlpaal te vieren. Het team kan namelijk terugkijken op een geslaagde begeleiding van de transactie tussen Social Invest Ventures en GoodFuels.

GoodFuels ontwikkelt en levert duurzame biobrandstoffen voor zeevaart, zwaar wegtransport, spoorvervoer, binnenvaart en industriële machines. De brandstoffen van GoodFuels zijn direct inzetbaar als vervanger voor fossiele brandstoffen zonder aanpassingen aan motoren (drop-in) en verminderen de CO2-footprint tot 90% (well-to-wheel).

De investering geeft volgens de twee bedrijven een boost aan de productontwikkeling van GoodFuels en versnelt de internationale groei. Hiermee verwachten Social Impact Ventures en GoodFuels een significante bijdrage te leveren aan een versnelde transitie naar schone, fossielvrije brandstoffen. Met een reductie in CO2-emissies en een verbetering van de luchtkwaliteit tot gevolg, belangrijke onderdelen van de wereldwijd afgesproken ‘Sustainable Development Goals’ (SDGs). Namens TIC FAS verzorgden Doornbos en Hinkenkemper Transaction Services-advies, terwijl M&A-advies werd geleverd door Daniel Legro van corporate finance-kantoor Chestnut.