Renée van der Ploeg en Floris van Oordt gestart bij Kirkman Company

28 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft zijn team versterkt met twee nieuwe adviseurs: Renée van der Ploeg en Floris van Oordt zijn sinds kort actief bij het adviesbureau uit Baarn, respectievelijk als consultant en junior consultant. Van der Ploeg en Van Oordt leveren bij hun nieuwe werkgever onder meer een bedrage aan de verdere ontwikkeling van de Sourcing & Partnerships-praktijk.

Renée van der Ploeg heeft vanuit de Vereniging van Universiteiten (VSNU) de overstap gemaakt naar Kirkman Company, een adviesbureau dat zich specialiseert in het transformeren van organisaties naar '100% relevantie voor alle stakeholders' –  Bij VSNU was Van der Ploeg sinds 2014 actief in de rol van adviseur: “Ik schreef toen adviezen aan de Colleges van Bestuur van de Nederlandse universiteiten op het gebied van onderzoek, onderwijs, financiën en communicatiestrategie. Daarnaast was ik projectleider van verschillende (netwerk)events en bracht ik wetenschappers en politici bij elkaar in verschillende bijeenkomsten.”

Voor die tijd was Van der Ploeg bij het Interstedelijk Studenten Overleg een jaar lang bestuurslid: “Daar onderhandelde ik onder andere met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, koepelorganisaties en andere belangenbehartigers over de komst van het leenstelsel en de hoogte van het collegegeld. Daarnaast was ik de directe leidinggevende binnen een team van circa acht medewerkers.” Eerder studeerde van der Ploeg Bestuurskunde. Dat deed ze aan de Universiteit Utrecht (master) en aan de Universiteit van Tilburg (bachelor).

Binnen Kirkman Company levert ze een bijdrage aan de ontwikkeling van de Sourcing & Partnerships-praktijk, die organisaties helpt bewuste keuzes te maken tussen zelf doen, uitbesteden en samenwerken. Ook begeleidt ze klanten in sourcingstrajecten en is ze verantwoordelijk voor het vormgeven van partnerships. Tijdens deze werkzaamheden wordt Van der Ploeg onder meer geholpen door een andere collega die recent aan het team van Kirkman Company is toegevoegd.Renée van der Ploeg en Floris van Oordt - Kirkman CompanyFloris van Oordt is sinds enkele weken als Junior Consultant werkzaam bij het adviesbureau. De stap naar Kirkman Company is de eerste grote in zijn nog jonge professionele loopbaan. In de zomer van 2017 voltooide Van Oordt zijn master Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waarbij hij zich specialiseerde in strategie en organisatie. Aan diezelfde universiteit behaalde hij in 2015 zijn bachelordiploma, eveneens in Bedrijfskunde. Gedurende dat programma richtte hij zich in het bijzonder op logistiek en dienstverlening.

Toen Van Oordt nog studeerde, deed hij al aardig wat ervaring op in het bedrijfsleven. Zo werkte hij bijna anderhalf jaar als werkstudent bij Euronext, een internationale, pan-Europese beursmaatschappij die in 2000 ontstond door de fusie van de beurzen van Parijs, Brussel en Amsterdam. Hier hield hij zich bezig met zogeheten retail relations. Eveneens was hij bij Philips zes maanden stagiair binnen de consumer care-divisie, en was hij een jaar werkstudent bij Triodos Meespierson Sustainable Investment Management, waar hij zich focuste op portfoliomanagement. Tot slot was hij – wederom als werkstudent – in dienst bij het supermarktplatform Picnic, waar hij tot voor kort medeverantwoordelijk was voor de customer excellence.

Kirkman Company versterkte de afgelopen tijd meermaals zijn team. Voordat Van der Ploeg en Van Oordt begonnen bij het adviesbureau, werden in maart al drie nieuwe professionals toegevoegd: Jelte Hofstra, Bart van der Vossen en Kristel Dodde.