In gesprek met Boer & Croon Partner Ine Frings-van de Spijker

21 juni 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Om de groei verder te versnellen, breidde Boer & Croon Management eerder dit jaar zijn team uit met Ine Frings. In haar nieuwe rol richt Frings zich vooral op de private sector en het verder verstevigen van de positie van het managementbureau in het zuiden van het land. Voor Consultancy.nl blikt ze terug op de eerste maanden bij Boer & Croon Management en vooruit op de toekomst.

Ine Frings is een professional met brede ervaring in het leiden van complexe organisaties zowel in de private als (semi-)publieke sector. Gedurende haar loopbaan heeft ze ruime kennis en ervaring op het gebied van strategievorming en verandermanagement opgedaan in zowel commerciële, operationele als politiek-bestuurlijke omgevingen.

Versterking footprint Zuid-Nederland

Met de benoeming van Frings, versterkte Boer & Croon Management in het bijzonder zijn vertegenwoordiging in regio Zuid-Nederland. Het managementbureau zei over zijn nieuwste partner: “Deze regionale aanwezigheid past bij onze kernwaarden, dicht op de klant, te midden van de maatschappij, relatiegericht”, om daaraan toe te voegen: “Ine heeft een resultaat -en mensgerichte aanpak en haalt haar werkplezier uit het realiseren van uitdagende projecten met en voor mensen.”

Gedurende haar carrière heeft de nieuwe partner uiteenlopende management- en directierollen bekleed. Zo was ze in haar vroege loopbaan onder andere werkzaam in verschillende management-en directierollen bij KPN, om vervolgens ruim zes jaar de rol van Regiodirecteur bij ProRail te bekleden. De afgelopen jaren was ze bij bouwbedrijf Heijmans als directeur Infra onder meer verantwoordelijk voor de verhoging van de winstgevendheid. HRM, commercie, innovatie en duurzaamheid waren onderdeel van haar portefeuille.

Als partner bij Boer & Croon richt Frings zich op executive search, interim management en consultancy. Vanuit haar brede ervaring in het leiden van complexe organisaties zowel in de private als (semi-)publieke sector, fungeert ze nu graag als klankbord voor bestuurders. Ze bemiddelt in executive en toezichthoudende functies. Daarnaast heeft ze oog voor situaties waarin Young Executives voor de nodige verandering en verbetering binnen een organisatie kunnen zorgen. “De juiste persoon op de juiste plaats en op de juiste tijd”, aldus Frings.

Ine Frings-van de Spijker, Partner - Boer & Croon

Nieuwe proposities en partners

De benoeming van Ine Frings volgt op een periode van vernieuwing en groei binnen Boer & Croon Management. Het managementbureau heeft in de afgelopen periode onder meer twee nieuwe proposities gelanceerd (executive search en een Young Management propositie), voegde de afgelopen twee jaar al drie nieuwe partners toe aan de gelederen (Mariska Seijsener, Jaap Heeringa en Maurice Hoogeveen), en is een alliantie gestart onder de naam QVARTZ Boer & Croon.

Waar bovengenoemde partners zich vooral inzetten voor de nieuwe proposities, richt Frings zich met name op de private sector en op het versterken van de aanwezigheid van Boer & Croon Management in regio Zuid-Nederland. Het managementbureau uit Amsterdam richt zich hoofdzakelijk op het leveren van managers op bestuurs- en directieniveau en is onder meer gespecialiseerd in de gebieden herstructurering en change, governance en managementstructuur, samenstelling Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen en bestuursconflicten.

Gevraagd naar hoe ze de eerste periode bij Boer & Croon heeft beleefd, vertelt Frings:
Na 25 jaar in verschillende management- en directieposities te hebben gewerkt in grotere organisaties, heb ik de stap gemaakt naar partner bij Boer & Croon. Deze rol geeft me de ruimte om veel verschillende organisaties, zowel in de publieke als private sector met raad en daad bij te staan. Met mijn brede werkervaring ben ik een goed klankbord voor directie en raad van commissarissen, ten aanzien van wat een organisatie in de top nodig heeft aan zowel hard als soft skills, werkervaring en competenties. Ik vind het leuk als we de puzzel passend kunnen maken door de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek te kunnen benoemen. Zowel op interim als vaste basis, ervaren leider of juist een jong talent!”

Inspirerende omgeving

Het team van partners bij Boer & Croon is divers, vervolgt Frings: “De een heeft een achtergrond in werving en selectie of HR, de ander heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven of juist de publieke sector. Samen hebben we veel kennis en ervaring en gebruiken we het netwerk van Boer & Croon om de juiste match te maken ten behoeve van onze opdrachtgevers. Boer & Croon is weer back in business en groeit en bloeit. De young executives zorgen voor frisse energie en nieuwe ideëen. Kortom, een hele inspirerende omgeving.”

De afgelopen weken heeft Frings vanuit haar rol als partner bij Boer & Croon kennisgemaakt met verschillende opdrachtgevers en organisaties. Te denken valt aan bedrijven in de hightech-omgeving van Eindhoven zoals ASML en Philips, maar ook de bloemenveiling Royal Flora Holland en NS waar young executives projecten managen. De Boer & Croon-partner besluit: “Ik vind het leuk om de verbinding te leggen tussen de behoeften van organisaties op directieniveau en het netwerk van Boer & Croon en mijzelf. De juiste persoon op de juiste positie geeft mij energie en voldoening in mijn werk.”