Maurice Hoogeveen wordt partner bij Boer & Croon Management

12 oktober 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Om de groei te versnellen, heeft Boer & Croon Management een nieuwe partner aangetrokken: Maurice Hoogeveen. Hij treedt binnenkort als tiende vennoot toe tot de maatschap van het Amsterdamse bureau. 

Maurice Hoogeveen werkt sinds 2010 voor gemeente Assen. Daar is hij als wethouder (D66) onder meer verantwoordelijk voor onderwijs, cultuur, economische zaken, personeel en organisatie en ICT. Daarvoor bekleedde hij verschillende rollen binnen en rond het openbaar bestuur. Na jaren te hebben gewerkt bij NOVON en Gemeente Leeuwarden ging Hoogeveen aan de slag bij Bestuursacademie Nederland, een opleidingsbureau voor professionals binnen gemeenten en de overheid. Daarna trad hij in dienst bij MEDE, waar hij tot 2010 werkzaam bleef – in zijn tijd bij het organisatieadviesbureau uit Zeist klom hij op van adviseur tot managing partner.

Over zijn motivatie voor zijn terugkeer naar de advieswereld zegt Hoogeveen, die eind 2015 nog met grote overmacht verkozen werd tot Drents Politicus van het jaar, “Ik was al langer aan het nadenken wat ik moest gaan doen na de politiek. Deze kans bij Boer & Croon kwam toevallig voorbij. Ik ben hier heel blij mee.” De komende periode gaat hij zij taken bij gemeente Assen “rustig en netjes overdragen.”

Maurice Hoogeveen, Partner, Boer & Croon Management

Eenmaal in dienst bij Boer & Croon Management gaat Hoogeveen zich richten op interim management en executive search (bestuurders, senior management en toezichthouders) in het publieke domein. Bovendien zal hij zich inzetten voor de Young Executive Management propositie van Boer & Croon. 

Het Young Executive Management programma leidt talentvolle young executives op die inzetbaar zijn als projectmanager, interim-manager of adviseur bij uiteenlopende organisaties. Het programma, dat dit jaar haar 20-jarig jubileum viert, groeit hard en telt vandaag de dag zo’n 40 young professionals.

Eind vorig jaar trad voormalig KPMG’er Jaap Heeringa nog als partner toe tot de maatschap van Boer & Croon Management.