Jaap Heeringa aangesteld als Partner bij Boer & Croon Management

09 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon Management heeft Jaap Heeringa aangetrokken als nieuwe Partner. De voormalig KPMG adviseur en manager wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de Young Executive Management propositie van het managementbureau, dat komend jaar twintig jaar bestaat.

Jaap Heeringa heeft meer dan tien jaar ervaring in professionele dienstverlening en vervulde de afgelopen jaren diverse advies- en management rollen. Heeringa maakte snel carrière bij KPMG en bediende daar voornamelijk beursgenoteerde corporates. Later werkte hij geruime tijd voor de Raad van Bestuur van KPMG Nederland. In 2014-2015 hielp hij in Denemarken de nieuwe KPMG organisatie mede opzetten, in de rol van Senior Manager. Het afgelopen jaar was de ervaren professional werkzaam voor Blokker Nederland als Strategy and Business Development Manager om daar de transformatie van de Blokker winkels te starten. 

Onlangs besloot Heeringa een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Boer & Croon Management, waar hij als Partner is aangesteld. Het managementbureau uit Amsterdam richt zich hoofdzakelijk op het leveren van managers op bestuurs- en directieniveau en kent de volgende expertise gebieden: herstructurering en change, governance en managementstructuur, samenstelling Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen en bestuursconflicten. Naast het leveren van high level professionals beschikt Boer & Croon Management ook over een schil van Young Executives, zorgvuldig geselecteerde afgestudeerde academici die deel uitmaken van het Young Executive Management (YEM) programma van het bureau.*

Jaap Heeringa - Boer Croon Management

Als nieuwe Partner zal Heeringa de leiding krijgen over het YEM-programma van Boer & Croon Management, dat inmiddels meer dan veertig Young Executives telt en meer dan tweehonderd alumni. Onlangs vierde het YEM programma alvast het twintigjarig bestaan (in 2017) met een jubileumevent, waar veel alumni aanwezig waren. 

Over de toegevoegde waarde van Heeringa zegt Eelco Koehoorn, voorzitter van Boer & Croon Management: “De komst van Jaap onderstreept de visie van Boer & Croon, de dynamiek tussen verschillende generaties is ook voor Boer & Croon van cruciaal belang. Jaap is als jonge partner het uitgelezen rolmodel voor onze Young Executives.”

In lijn met hun groeiende portfolio startten eerder dit jaar al vier nieuwe young professionals in het YEM programma (Pim van Asperen, Jan Bart Houwing, Irene Hofland en Kim Simons). En begin dit jaar werd het team versterkt met Ian Witvliet en Alex Crick.

* Het driejarige programma stelt young professionals in staat om werkervaring op te doen bij verschillende bedrijven in uiteenlopende industrieën. Naast deze werkervaring rondom de domeinen management, consultancy en projectmanagement, krijgen YEM deelnemers een uitgebreid ontwikkelprogramma gepresenteerd. Dit programma bestaat onder meer uit intensieve coaching door ervaren adviseurs, een trainingsprogramma, events en veel kennisdeling met collega’s.