Vier nieuwe Young Executives voor Boer & Croon Management

23 juni 2016 Consultancy.nl

Boer & Croon Management heeft de afgelopen maanden vier nieuwe professionals toegevoegd aan zijn Young Executives tak: Pim van Asperen, Jan Bart Houwing, Irene Hofland en Kim Simons. Houwing en Van Asperen zijn alle twee onlangs afgestudeerd, terwijl Hofland de afgelopen twee jaar een Rijkstraineeprogramma heeft gevolgd. Simons was hiervoor als Consultant werkzaam was bij Roland Berger.

Irene Hofland is een young professional die de afgelopen twee jaar zowel in Nederland als het buitenland ervaring opdeed als trainee bij de Rijksoverheid. In totaal werkte zij drie jaar voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar zij vier verschillende opdrachten uitvoerde op het gebied van strategisch en hands-on HR management. Focus lag hierbij voornamelijk op stakeholdermanagement, knelpuntanalyses voor procesoptimalisatie en projectmanagement. Hofland werd onder meer ingezet bij de afdeling Personeel & Organisatie van de lokale overheid op St. Eustatius, bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de VN in New York en bij de afdeling Arbeidszaken in de Publieke Sector. Hofland behaalde een MBA aan de Universiteit van Twente en rondde eerder met succes haar Bachelor in Psychologie af.

Jan Bart Houwing studeerde het afgelopen jaar af aan de Universiteit Leiden met een master in Bestuurskunde, nadat hij eerder al een Bachelor in Sociologie had behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens en na zijn master heeft Houwing gewerkt als persoonlijk medewerker voor een Tweede Kamerlid van de VVD-fractie. In deze functie was hij het centrale punt in het team van beleidsmedewerkers, voorlichters en het Kamerlid waarvoor hij werkzaam was. Inhoudelijk hield hij zich voornamelijk bezig met de voorbereiding van debatten en advisering over de politieke strategie. Daarnaast heeft Houwing zich tijdens zijn studietijd (onder meer vanuit enkele bestuursrollen) voor diverse studentenorganisaties en evenementen ingezet.

Pim van Asperen, Jan Bart Houwing, Irene Hofland en Kim Simons

Pim van Asperen heeft in 2015 zowel zijn MBA in Small Business & Entrepreneurship als een Master in Technology & Operations Management afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studies deed hij onder meer kennis op het gebied van Lean, Six Sigma, Change Management, Innovation Management en Entrepreneurship op. Voor zijn afstudeeropdracht ging Van Asperen aan de slag als adviseur bij metaalafwerking-bedrijf The Coatinc Company in Groningen. Hier voerde hij onder andere onderzoek uit naar de leverbetrouwbaarheid van het outsource proces en deed diverse aanbevelingen waaronder ten aanzien van een nieuw informatie- en hub-and-spoke systeem, en veranderde communicatie- en kwaliteitsprotocollen.

Kim Simons werkte van november 2014 tot augustus 2015 als Consultant bij strategie advieskantoor Roland Berger, waar ze aan verschillende projecten heeft gewerkt. Daarvoor heeft Simons een master in Financial Economics behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Reeds tijdens haar studie deed zij haar eerste consultancy-ervaring op als Consultant bij studentenadviesbureau De Kleine Consultant (DKC). Ze groeide vervolgens door tot Managing Director van het Amsterdamse kantoor van DKC en ook vandaag nog is ze betrokken bij het bureau, als lid van de Raad van Advies. Ook was Simons ruim een jaar actief als Sales Representative bij Alex Vermogensbank. 

Young Executive Management programma

Simons, Van Asperen, Houwing en Hofland zijn alle vier recent gestart in het Young Executive Management programma van Boer & Croon Management, een managementbureau uit Amsterdam dat zich hoofdzakelijk richt op het leveren van managers op bestuurs- en directieniveau. In hun nieuwe rol worden ze ingezet op management- en organisatievraagstukken bij opdrachtgevers. Zo werkt Hofland momenteel als interim shiftleader bij het Regionaal Besturingscentrum Utrecht van de NS aan de last-minute wijzigingen aan de treindienst. Ook ondersteunt zij de vaste shiftleaders bij het managen en implementeren van projecten, met name op het gebied van continu verbeteren. Simons vervult de functie van projectsecretaris bij het begeleiden van een fusietraject in de zorg.

De 3 pijlers van het Management Development Programma

Van Asperen is bezig met de analyse en optimalisatie van de huidige afdeling Inkoop bij het Isala ziekenhuis te Zwolle, dat binnenkort gaat fuseren met Isala Meppel. Dit doet hij door te focussen op het gehele ‘aanvraag tot betaling’-proces en de oorzaken van problemen, en door uniforme werkwijzen te schrijven en te implementeren. Houwing is bezig geweest met een reorganisatietraject van een zorginstelling. Hij was daar verantwoordelijk voor het opstellen/uitwerken van het reorganisatieplan en ondersteuning van de bestuursvoorzitter RvB. Per 1 juli is hij gestart met een interim opdracht als Regisseur op het Landelijk Besturingscentrum van de NS.

Daarnaast volgen de vier professionals als onderdeel van het Young Executive Management programma een breed ontwikkeltraject, waarin hun kennis en kunde rondom 3 pijlers wordt bijgespijkerd op het gebied van onder meer coaching en intervisie, PRINCE 2 en meer.


Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup