Ian Witvliet en Alex Crick Young Executives bij Boer & Croon

22 februari 2016 Consultancy.nl

Managementbureau Boer & Croon heeft recent haar team aangevuld met twee nieuwe Young Executives: Ian Witvliet en Alex Crick. Naast hun werkzaamheden bij opdrachtgevers, zullen de young professionals deelnemen aan het driejarige Management Development-programma van Boer & Croon Young Executive Management.

Alex Crick (27) liep stage bij Natural Resources met als opdracht onderzoek te verrichten om de toekomstige positioneringsstrategie te bepalen. Vervolgens is hij na zijn stage gevraagd om de strategie, missie en visie te herformuleren en hield hij zich bezig met het ondersteunen van verbetering van de interne communicatie. Tijdens zijn werkzaamheden heeft hij zijn oplossingsvermogen nadrukkelijk ontwikkeld en heeft hij ervaring opgedaan in het overtuigen van anderen en het creëren van draagvlak. Gedurende deze periode besefte Alex dat zijn passie ligt bij het analyseren van bedrijfsprocessen en het oplossen van managementknelpunten.

Crick: “Ik realiseerde mij dat ik ontzettend veel energie krijg van activiteiten met betrekking tot de analyse en daarnaast bezig te zijn met de implementatiefase. Het Young Executive Management programma van Boer & Croon biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis en vaardigheden in te zetten tijdens afwisselende projecten in verschillende sectoren en mij in beide facetten verder te ontwikkelen”.

Voordat Ian Witvliet (27) in september bij Boer & Croon Management startte deed hij internationaal ervaring op als commodity trader. Hij was in deze functie onder andere verantwoordelijk voor business development in diverse Europese en Zuidoost Aziatische markten. In de zomer van 2013 werkte hij eveneens enkele maanden aan een procesoptimalisatie opdracht bij een technisch dienstverlener. Zijn brede interesse in bedrijfskundige vraagstukken, met een oplossingsgericht of vernieuwend karakter, bracht hem uiteindelijk bij Boer & Croon.

Witvliet: “Afgelopen jaren heb ik geleerd om met een kritisch blik en vanuit diverse perspectieven naar organisaties te kijken. Een juiste balans tussen gezonde commerciële doelstellingen en het behouden van voldoende oog voor mensen binnen een organisatie creëert mijns inziens het succes van een bedrijf. Vanuit mijn studie Accountancy was ik veelal gewend om situaties cijfermatig te benaderen. Dat de menselijke aspecten binnen organisaties minstens zo belangrijk zijn heb ik ten volste kunnen ervaren tijdens de master Bedrijfskunde en mijn eerdere werkervaring.”

In het Young Executive Management programma van Boer & Croon ziet Ian de uitdaging om zijn opgedane kennis en vaardigheden op een hoog professioneel niveau toe te passen en verder te ontwikkelen. “Daarnaast is het Management Development Programma de uitgelezen kans om de komende drie jaar management-ervaring op te doen in de praktijk en hierin actief gecoacht te worden vanuit Boer & Croon”, aldus Ian. Op dit moment is Ian Operational Performance Manager bij Connexxion in Den Haag. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het realiseren van een stevige kostenbesparing en het doorvoeren van een efficiencyverbetering door het op optimaliseren van de interne operationele processen van en met het operations team.

Uitbreiding
In de zomer van 2015 werd het Young Executive Management team van Boer & Croon ook al versterkt met Hylke van Voorst Vader, Laura Salters en Marleen Dijkhoff.

Nieuws

Meer nieuws over