Mariska Seijsener nieuwe partner bij Boer & Croon Management

05 december 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon Management heeft met de benoeming van Mariska Seijsener opnieuw een jonge partner aan zijn gelederen toegevoegd. Net als de in december aangestelde partner Jaap Heeringa, verdiende ook Seijsener haar sporen bij een Big Four kantoor.

Mariska Seijsener zal formeel per 1 januari 2018 het team van Boer & Croon Management gaan versterken. De afgelopen drie maanden was ze actief als zelfstandig organisatieadviseur, nadat ze al tien jaar ervaring had opgedaan binnen de adviesbranche. Bij KPMG maakte Seijsener zo’n anderhalf jaar onderdeel uit van de Shared Services & Outsourcing Advisory praktijk, na er eerder actief te zijn geweest binnen de Financial Management tak – beiden onderdeel van KPMG Management Consulting. Voorafgaand aan KPMG werkte Seijsener ruim vijf jaar voor financieel consultancybureau ConQuaestor*.

Gedurende haar consultancyjaren deed Seijsener uitgebreide ervaring op met projecten op het snijvlak van sourcing, shared services, financiële transformaties, inkoop, supply chain en organisatieontwerp – van strategiebepaling en design tot implementatie en verandermanagement. Ze werkte onder meer voor klanten als TNT Post, Auping, Getronics, Nederlandse Spoorwegen, Philips en Schiphol. Seijsener begon haar loopbaan bij modemerk G-Star, vooral bekend voor hun spijkerbroeken, waar ze betrokken was bij het acquisitieproces en de uitrol van het franchiseconcept naar nieuwe gebieden, zowel in Nederland als internationaal.

Uitbouw YEM

Bij Boer & Croon Management zal Seijsener zich gaan focussen op het uitbouwen van de Young Executive Management (YEM) propositie**, die sinds de lancering zo’n twintig jaar geleden een sterke positie heeft weten op te bouwen in de markt voor young professionals en junior managers. Daarbij zal Seijsener zich richten op het aanboren van nieuwe klanten en segmenten. “Wat mij opviel aan de alumni en Young Executives die ik heb gesproken, is het enthousiasme, de energie en de hoge kwaliteit. Ook het opleidingsprogramma staat als een huis. Voor mij ligt de uitdaging in het verder uitbouwen van het concept en vooral het breder bekend maken van de propositie onder opdrachtgevers. Daar heb ik enorm veel zin in.”

Mariska Seijsener - Partner bij BoerCroon ManagementSeijsener benadrukt dat zowel bedrijven in de markt als jonge multitalenten schreeuwen om een propositie als YEM: “De YEM propositie is een serieuze en eerlijkere concurrent voor het uitgemolken huidige consultancymodel. Als je eenmaal met YEM’ers hebt gewerkt wil je niet anders meer, het marktpotentieel is enorm!”

Vernieuwing en groei

Seijsener is de negende partner van Boer & Croon Management en de tweede jonge partner van onder de veertig. Jaap Heeringa had die primeur toen hij werd aangesteld als Partner in december 2016. De benoeming van opnieuw een jonge partner geeft goed de ambities van Boer & Croon Management weer, en de vernieuwing die het managementbureau ondergaat om goed voorbereid te zijn op alle veranderingen in de adviesmarkt. In een ingezonden artikel dat vorige maand werd geplaatst, ging Boer & Croon bestuurder Jos Zandhuis in op hoe – in zijn optiek – de “oude werkwijze” van de grote consultancyspelers terrein verliezen in een markt die verandert en waarin klantverwachtingen worden opgeschroefd.

“De combinatie van jong talent, digital natives die agile werken en bewezen leiderschap, dat is iets unieks en heel krachtig”, schreef Zandhuis over de kernkwaliteiten van Boer & Croon Young Executives. “Het is de nieuwe manier van consulting, een uniek en competitief aanbod aan de markt geheel gericht op het ontwikkelen en veranderen van een organisatie van binnenuit.”

Bovenop het leveren van Young Executives aan hun opdrachtgevers, is Boer & Croon Management ook actief in de segmenten ‘executive management’ (leveren van directie- en managementposities, zowel tijdelijk als vast) en ‘executive search’.

* Mariska Seijsener sloot zich aan bij KPMG als onderdeel van een deal, waarbij drie partners en zo’n twintig medewerkers van ConQuaestor de overstap maakten naar het Big Four kantoor. 

** Het driejarige YEM programma van Boer & Croon stelt young professionals in staat om werkervaring op te doen bij verschillende bedrijven in uiteenlopende industrieën. Naast deze werkervaring rondom de domeinen management, consultancy en projectmanagement, krijgen YEM deelnemers een uitgebreid ontwikkelprogramma gepresenteerd. Dit programma bestaat onder meer uit intensieve coaching door ervaren adviseurs, een trainingsprogramma, events en veel kennisdeling met collega’s.