Twintigtal ConQuaestor adviseurs naar KPMG Advisory

11 februari 2013 Consultancy.nl

KPMG heeft een deel van de Financieel Management (FM) praktijk van ConQuaestor overgenomen. Drie partners, tezamen met een twintigtal medewerkers, hebben vorige week de overstap gemaakt naar het Big4 kantoor. Dat heeft een woordvoerder van ConQuaestor afgelopen vrijdag bevestigd aan Consultancy.nl. De nieuwe aanwinsten worden binnen KPMG geïntegreerd binnen Management Consulting tak van KPMG Advisory, dat sinds eind vorig jaar onder leiding staat van Erik Schut.

ConQuaestor is in april 2004 ontstaan nadat een groep van 21 partners samen met circa 300 adviseurs een management buy-out pleegden van IBM. De groep consultants kon zich niet vinden in het beleid van de management consulting tak van de IT gigant – de meesten waren afkomstig van PwC Consulting, dat in 2002 wereldwijd werd overgenomen door IBM voor $3,5 miljard.
 
Vanaf de oprichting tot en met 2008 groeide het financieel adviesbureau hard – ConQuaestor wist jaren steeds een omzetstijging van 20% - 30% te halen. In 2009 boekte het als gevolg van de economische crisis voor het eerst een omzetdaling. De aanhoudende krimp in de adviesbranche had ook in 2010 (‘ConQuaestor positief ondanks lichte omzetdaling’) en 2011 (‘omzetdaling van 14%’) zijn weerslag op het adviesbureau.

Geen gevolgen voor ambitie

In een reactie laat de woordvoerder weten dat het verlies van het team wordt “betreurd” maar dat het geen gevolgen heeft voor de ambitie van ConQuaestor om “het #1 adviesbureau voor de CFO te worden”, in lijn met de vorig jaar gelanceerde CFO-gerichte strategie.
 
Ondanks dat een gedeelte van de Financieel Management tak is vertrokken, blijven de overgebleven consultants, interim managers en finance professionals actief in het segement. Doelstelling van de overgebleven Financieel Management praktijk is om “op dezelfde ingeslagen weg door te gaan” aldus de woordvoerder.

Nieuws

Meer nieuws over