Recessie maakt einde aan omzetgroei van ConQuaestor

14 juli 2009 Consultancy.nl

ConQuaestor ziet omzet voor het eerst stabiliseren  
 
De recessie heeft een eind gemaakt aan de schier oneindige omzetgroei van het financieel advies- en detacheringsbureau ConQuaestor. De omzet van het Utrechtse bedrijf bleef in de eerste helft van 2009 vrijwel stabiel op circa 36 miljoen euro.

Het onderdeel detachering kent een omzetdaling, die echter wordt gecompenseerd door de licht gestegen omzet bij het advieswerk. Het bedrijf hoeft ondanks de druk op de tarieven geen banen te schrappen. `Daarmee zouden we veel schade aanrichten, die we dan tegen hoge kosten weer moeten herstellen in 2010 en 2011`, meent directievoorzitter Martijn Kamermans. ConQuaestor kwam vijf jaar geleden voort uit een afsplitsing van automatiseerder IBM. Vorig jaar kende de organisatie nog een omzetgroei van 22% tot 73 miljoen euro. Hoewel de laatste concrete winstcijfers uit 2007 stammen (3,7 miljoen euro), meent Kamermans dat het nettoresultaat nog altijd positief is.

De 530 medewerkers en 100 ZZP`ers die voor het bedrijf werken krijgen volgens Kamermans veel aandacht. `Er wordt hier nu hard gestuurd op bezettingsgraad. We zijn er alle 500 van doordrongen dat we hard moeten werken om dit lastige jaar door te komen.` 

Nieuws