Baker Tilly Berk en Foederer begeleiden Moduli Print overname
De corporate finance-afdelingen van Baker Tilly Berk en Foederer hebben geadviseerd bij de succesvolle acquisitie van Moduli Print uit Limburg door Koninklijke Van der Most uit Gelderland. Van der Most nam Modulu over om zijn marktpositie verder uit te breiden en de productie te verhogen. Met het inlijven van de branchegenoot voegt de drukkerij zo’n 70 medewerkers toe aan zijn operaties.
Rob van der Most, een van de directeuren van Van der Most, geeft aan dat de producten en dienstverlening van Moduli Print een goede aanvulling vormen op het aanbod van het bedrijf en dat de combinatie van de twee drukkers een sterke speler vormt in de Europese grafische branche: “Met de overname van Moduli Print versterken wij niet alleen onze positie in Nederland, maar ook in België en Duitsland en breiden we de productiecapaciteit uit. We halen bovendien vakmanschap en kennis in huis om onze producten en diensten verder te ontwikkelen en zo onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”
Ook, Nico Coenen, oud-eigenaar en directeur van Moduli Print, reageert verheugd op de deal: “Ik was op zoek naar een sterke strategische organisatie die de onderneming verder kan uitbreiden, gebruikmakend van de kansen die de markt en onze klantsamenstelling bieden. Ik ben ervan overtuigd dat Koninklijke Van der Most een sterke partij in de markt is die op de juiste wijze hierbij aansluit. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Moduli Print met de overname door Van der Most haar positie in de markt kan versterken en haar klanten nog beter kan bedienen.” Coenen zal ook na de overname aanblijven om Moduli Print – dat een zelfstandige entiteit blijft – aan te sturen.
Het in het Limburgse Horn gevestigde Moduli Print richt zich op de productie van organisatiedrukwerk voor klanten in Nederland, België en Duitsland en genereert met zijn pakweg 70 medewerkers een omzet van ruim €27 miljoen. Het bedrijf zag in 1938 het levenslicht als Drukkerij J. Timmermans en was tot de verkoop aan Van der Most voor 100% eigendom van Timmermans Beheer. Van der Most werd in 1904 opgericht door Willem van der Most en richtte zich in de beginjaren met name op het drukken van nota’s, briefpapier, enveloppen, labels en brief- en adreskaarten. Sinds het honderdjarig bestaan in 2004 mag Van der Most het predicaat ‘Koninklijk’ voeren. Vandaag de dag wordt het in Heerde gevestigde bedrijf geleid door de derde en vierde generatie van de familie en is het onder meer Nederlands grootste producent van enveloppen. Met ruim 200 medewerkers boekt het een omzet van zo’n €34 miljoen.
Dealmakers
De deal tussen de twee branchegenoten kwam mede tot stand dankzij de begeleiding van verschillende externe adviseurs. Zo zorgden Mark Goderie en Kees van Dijk van de overnametak van Baker Tilly Berk voor het M&A-advies. Daarnaast waren Guus van Houts en Jaap Schrover van Foederer Corporate Finance verantwoordelijk voor de transaction services. Voor juridisch advies werd een beroep gedaan op de diensten van Rob Klein en Martijn Zinnemers van advocaten- en notarissenkantoor Nysingh en van Janou Briaire en Marie-Louise Kneepkens van advocatenkantoor Boels Zanders. Rond de deal zijn geen financiële details naar buiten gebracht.