Mazars voegt Corporate Finance toe aan Financial Advisory Services

23 april 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Met de recente overname van Ten Kate Huizinga beschikt Mazars in Nederland nu ook over een Corporate Finance praktijk. De service line is onderdeel van de Financial Advisory Services tak van het accountants- en advieskantoor.

Per 1 januari 2018 werd Ten Kate Huizinga onderdeel van Mazars Accountants en Adviseurs. Met de deal voegde Mazars Nederland* – met een omzet van rond de €87 miljoen en zo’n 750 medewerkers een top-tien speler in Nederland – een top-30 accountancykantoor toe aan de organisatie. Ten Kate Huizinga, dat een sterke footprint had in Oost-Nederland, telde ongeveer 200 professionals, waaronder elf partners, en was goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan €15 miljoen.

Corporate Finance praktijk

Mazars was in Nederland reeds actief met financial advisory diensten – dit team levert due diligence onderzoeken, waarderingen en litigation support, waaronder dispute valuation en schadeberekeningen in het kader van rechtbankprocedures. Met de toevoeging van Ten Kate Huizinga beschikt Mazars Nederland nu ook over een corporate finance praktijk.

Het team van Ten Kate Huizinga, bestaande uit vijf professionals, levert corporate finance adviesdiensten op het snijvlak van onder meer fusies- en overnames, waarderingen, financiering en due diligence onderzoeken. Naast de huidige Mazars Financial Advisory Services teams in Amsterdam en Rotterdam zal de praktijk als gevolg van de integratie nu ook gaan opereren vanuit Enschede, waar Ten Kate Huizinga sinds de oprichting in 1947 een sterke positie wist op te bouwen.

Mazars voegt Corporate Finance toe aan Financial Advisory Services tak

De Financial Advisory Services praktijk van Mazars Nederland wordt geleid door Thomas Notenboom, voormalig partner van Accuracy en MBCF. Notenboom laat in een reactie weten: “Wij zijn blij met de toevoeging van het corporate finance team van Ten Kate Huizinga: vanuit de behoefte van de klanten van Mazars lag het voor de hand dat we corporate finance zouden gaan aanbieden. Het is mooi dat we daar nu concreet invulling aan kunnen geven.”  

Het corporate finance team van Ten Kate Huizinga staat onder leiding van Aron de Jong, die vanuit Ten Kate Huizinga als partner is toegetreden tot Mazars. In een reactie op de overstap naar Mazars geeft hij aan: “Mazars is trusted adviser van veel middelgrote ondernemingen in Nederland en bij deze ondernemingen spelen vaak vraagstukken op het gebied van corporate finance, zoals bijvoorbeeld de pre-exit. Mazars is een wereldwijde geïntegreerde organisatie. Daardoor ontstaan meer mogelijkheden cross-border transacties te begeleiden en onze klanten nog beter te adviseren. Dit biedt ook mogelijkheden voor de ontwikkeling van ons team van specialisten.” 

De Jong richtte Ten Kate Huizinga Corporate Finance in 2012 op. Daarvoor was hij ruim tien jaar werkzaam voor EY. Daar begon hij in 2002 als Manager, werd vervolgens Senior Manager en groeide uiteindelijk door in de rol van Executive Director van EY Transaction Advisory Services. Voorafgaande aan zijn tijd bij EY werkte hij ruim tien jaar als chartered accountant en transaction services specialist bij KPMG. 

In zijn kielzog maakten ook Bas Coumans (voormalig EY en PwC), Linda Spoolder (hiervoor actief voor EY en BDO), Suzanne Meijer en Paul Pieters de overstap naar Mazars Financial Advisory Services.

Onder de vlag van hun nieuwe werkgever hebben De Jong en Coumans recent de deal tussen Quadrum Capital en JR Beheer begeleid. De investeerder uit Almelo nam een belang in de holdingvennootschap van Oxilion en Fundaments.

* Mazars Nederland is onderdeel van de Mazars Groep, een specialist in accountancy, belastingadvies en consultancy met wereldwijd meer dan 20.000 professionals, verspreid over 86 landen.