Centric langer hoofdsponsor van Nederlandse wielerbond KNWU

20 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Centric verlengt het sponsorcontract met de Nederlandse wielerbond KNWU. De samenwerking tussen de IT-dienstverlener en de sportbond wordt verlengd met in elk geval een jaar.

De naam en het logo van Centric prijken sinds 2015 prominent op de kleding van de nationale selecties wegwielrennen van de KNWU. Beide partijen werken tevreden samen en hebben naar buiten gebracht dat zij de samenwerking met tenminste een jaar verlengen. 

Volgens Hans Schrijver, Chief Commercial Officer van Centric, brengt de samenwerking tussen beide partijen precies wat er vooraf over gehoopt werd: “De verwachtingen van de samenwerking zijn uitgekomen. We hebben genoten van de geweldige prestaties van het Nederlandse team de afgelopen jaren en zijn er trots op dat we verbonden blijven aan de wielersport. De sponsoring brengt mensen die betrokken zijn bij onze organisatie samen in beweging. Met de verlenging van het partnership kunnen we hier ook in de toekomst invulling aan geven en positief bijdragen aan de rol van de KNWU voor de wielersport.”

Vanzelfsprekend klinken ook vanuit de wielerbond positieve geluiden. Algemeen directeur Vincent Luyendijk: “Wij zijn heel blij met de uitbreiding van de samenwerking tussen Centric en de KNWU. Centric is een topspeler in hun markt, met een duidelijke visie op het vinden en binden van talenten. Een perfecte match dus.” 

Centric langer hoofdsponsor van wielerbond KNWU

Feiten en cijfers

De KNWU is al enkele jaren één van de meest succesvolle grote sportbonden van Nederland, met tal van wereldkampioenen in diverse disciplines. Tijdens het WK Wielrennen 2017 in het Noorse Bergen won Nederland zelfs het algemene medailleklassement met Tom Dumoulin (goud Tijdrit), Annemiek van Vleuten (goud Tijdrit) en Anna van der Breggen (goud Wegwedstrijd). 

Slechts een klein deel van de actieve Nederlandse fietsers rijdt wedstrijden, waarvoor een KNWU-lidmaatschap vereist is. Het aantal leden van de KNWU schommelt al enkele jaren stabiel rond de 33.000. Dat lijkt weinig en staat in schril contrast met bijvoorbeeld de voetbalbond KNVB (1,2 miljoen). Waar komen dan toch al die bontgekleurde pelotons vandaan op zonnige dagen in het weekend? Dat zijn vooral recreanten. Volgens een onderzoek van fietsbeurs Bikemotion en onderzoeksbureau Gfk uit 2014 zijn er 815.000 actieve wielersporters in Nederland.