Koen Dinkla leidt het Dealadvies-team van Flynth

04 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Dealadvies-team van Flynth adviseurs en accountants heeft een nieuwe directeur: Koen Dinkla. Voorheen was Dinkla partner bij KPMG Transaction Services, waar hij ruim 22 jaar werkzaam was.

Het in 1924 opgerichte Flynth adviseurs en accountants behoort met ruim 1.500 medewerkers en 60 kantoren tot de tien grootste accountantskantoren van ons land en is naar eigen zeggen Nederlands grootste adviseur en accountant voor het mkb. “We voorzien onze klanten tijdig van relevante cijfers, geven advies en verlenen zekerheid op basis van de laatste inzichten vanuit de markt en wet- en regelgeving”, aldus het bureau. Hierbij richt Flynth zich op verschillende soorten dienstverlening, waaronder administratieve ondersteuning, bedrijfsvoering, belastingadvies, juridisch advies en strategisch advies.

Een van de onderdelen van de strategische tak is het Dealadvies-team, dat zich bezighoudt met fusies en overnames, financieringen, het waarderen van ondernemingen en de ondersteuning bij financiële transacties. Sinds kort wordt dit team geleid door Dinkla, die aangeeft zich de eerste periode voornamelijk te zullen richten op het verder volwassen maken van de overnametak: “Mijn focus ligt de komende tijd op het bouwen aan een team van professionals dat zich specifiek toelegt op dit domein. Samen gaan we werken aan mooie productproposities waarmee we dagelijks invulling geven aan de toekomst en ambities van onze klanten.”

Koen Dinkla, Directeur Dealadvies - Flynth

Hierbij kan Dinkla putten uit de ruime ervaring die hij heeft op het gebied van transactieondersteuning. In 1996 begon hij bij KPMG Transaction Services en in de ruim 22 jaar die hij hier actief was, hield hij zich uitgebreid bezig met allerlei aspecten omtrent fusies en overnames, waaronder financieel onderzoek, aandelenkwesties en management buyouts. Hierbij zette hij zich in voor diverse private equity-partijen, financiële spelers als Rabobank, Athlon en Achmea, en uiteenlopende familiebedrijven, waaronder Pon Holding: “Ik ben door de jaren heen betrokken geweest bij meer dat 600 transacties en beschik over sectorexpertise op het gebied van automotive, TLT (schatkistobligaties), industriële markten en de financiële dienstverleningssector.”

Dinkla geeft aan met veel plezier te zijn begonnen in zijn nieuwe functie bij Flynth: “Het is voor mij een mooie uitdaging om de dienstverlening van Flynth verder te ontwikkelen. Met 60 vestigingen heeft Flynth enorm veel kennis in huis.” Onlangs verstevigde het bureau zijn marktpositie nog met de overname van Veenhof, een uit Oud-Beijerland afkomstige branchegenoot. Dinkla is de tweede voormalig KPMG-partner die in de afgelopen maanden de overstap heeft gemaakt naar het kantoor. Hij volgt in de voetsporen van Marcel Blöte, die per september deel uitmaakt van Flynths raad van bestuur.

2017 was een recordjaar voor de fusie- en overnamemarkt in Nederland (in termen van dealvolume). Vooral techbedrijven zijn in trek bij corporates en private equity. Flynth richt zich met name op M&A's in het middensegment.