Flynth neemt branchegenoot Veenhof uit Oud-Beijerland over

30 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Veenhof, een accountant en belastingadviseur uit Oud-Beijerland, is gefuseerd met Flynth Adviseurs en Accountants. De activiteiten van Veenhof zijn verhuisd naar het kantoor van Flynth in Ridderkerk en oprichter Ben Veenhof is bij Flynth in dienst getreden als senior accountant.

Ben Veenhof richtte in 2006 zijn eigen accountants- en belastingadviesbureau Veenhof op. Het bureau, gevestigd in Oud-Beierland, heeft in ruim tien jaar tijd een aanzienlijk netwerk van klanten en zakenrelaties om zich heen verzameld in de regio Rotterdam. De klanten van Veenhof bevinden zich voornamelijk in het lokale mkb-segment.

Om klanten beter te kunnen begeleiden bij hun groei en ambities, ging Veenhof enige tijd geleden op zoek naar een betrouwbare partner met de juiste expertise. Veenhof vertelt: “Die partner werd Flynth. Ze zijn vanuit hun vestiging in Ridderkerk actief in de regio en staan open voor mooie groeikansen.” Flynth, dat tot de top 10 grootste accountantskantoren van Nederland behoort, zag in een samenwerking met Veenhof een mooie kans tot kruisbestuiving. “Samen kwamen we al snel tot de conclusie dat één plus één in ons geval drie is”, aldus Veenhof. Fop van der Sluis, regiodirecteur bij Flynth, voegt toe: “We staan altijd open voor dit soort mooie kansen.”

Ben Veenhof, Fop van der Sluis

De klanten van het overgenomen accountants- en adviesbureau gaan over naar Flynth, waar zij zullen worden bediend vanuit het kantoor in Ridderkerk. Net als Veenhof richt het bureau zich voornamelijk op mkb-ondernemingen. “De klanten van Veenhof passen goed bij ons”, aldus Van der Sluis. “Veel van onze klanten zijn actief in het mkb, waaronder de transport- en logistieksector en de bouw.” De klanten die overgaan, houden Ben Veenhof als vaste contactpersoon, maar kunnen na de fusie ook gebruikmaken van de diensten van andere experts binnen Flynth. Van deze samenkomst van ervaring en kennis, zullen klanten van beide partijen profiteren, aldus de fuserende bedrijven.

Voor de Flynth-vestiging in Ridderkerk vormt de fusie volgens Van der Sluis een “welkome versterking” van het netwerk en de activiteiten in de regio. Regio Rotterdam ondergaat volgens de regiodirecteur momenteel een aanzienlijke economische ontwikkeling. Vooral in de haven en de stad is deze ontwikkeling goed zichtbaar, wat zorgt voor legio mooie kansen voor ondernemers, waar Flynth hen bij kan ondersteunen.Bij Flynth hebben we hiervoor alle expertise onder één dak. Van accountants en fiscalisten tot juristen, audit- en HR-specialisten, bedrijfs-en subsidieadviseurs.” Ook op het gebied van complexe btw- en andere fiscale vraagstukken die ondernemingen tegenkomen als ze zaken doen in het buitenland, beschikt Flynth over de juiste expertise.

Flynth breidde laatst ook uit op bestuursvlak. Het accountants- en advieskantoor voegde deze zomer oud-KPMG partner Marcel Blöte toe aan zijn nu driekoppige bestuur. Het bedrijf wordt geleid door Bas Hidding.