KPMG partner Marcel Blöte naar raad van bestuur Flynth

14 augustus 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Flynth adviseurs en accountants heeft ervaren (interim) bestuurder en ondernemer Marcel Blöte benoemd als lid van de Raad van Bestuur, Per 1 september voegt de voormalige KPMG partner zich officieel bij de overige twee bestuurders Ronald Houtveen en Bas Hidding.

Marcel Blöte is een professional met meer dan dertig jaar ervaring in de professionele, zakelijke dienstverlening en is gedurende zijn loopbaan als (interim) bestuurder actief geweest bij uiteenlopende organisaties, die naar een volgende fase gebracht moesten worden (bijvoorbeeld door middel van een exit, beursgang, herfinanciering of herstructuring).

Begonnen als KMR Officer bij de Koninklijke Marine maakte Blöte in zijn vroege loopbaan de overstap naar KPMG, waar hij in Berlijn, Duitsland zo’n vier jaar werkzaam was als Senior Manager Audit. Hij groeide binnen het Big Four kantoor vervolgens door in de rol van partner. Vanuit die rol heeft hij complexe en innovatieve advies- en auditprojecten mogen leiden bij zowel nationale als internationale (beursgenoteerde) bedrijven. Ook was hij van het management team van KPMG Rotterdam/Den Haag en verantwoordelijk voor corporate klanten.
Marcel Blöte, Bas Hidding, Ronald HoutveenRecent is Blöte vanuit een interim bestuursrol als CFO actief geweest bij een biotech-organisatie, welke hij heeft geholpen bij de voorbereiding op een beursgang. Volgende maand wacht Blöte echter een nieuwe uitdaging, dan zal hij worden toegevoegd aan de Raad van Bestuur van Flynth adviseurs en accountants, met zo’n 1.400 professionals in dienst en een omzet van €150 miljoen (2016) een van de grootste accountants- en advieskantoren van ons land

Jan van Teeffelen, RvC voorzitter bij Flynth, toont zich verheugd over de komst van Blöte en zegt over diens rol: “Het aandachtsgebied van Marcel zal audit, vaktechniek en kwaliteit zijn. Vanuit deze portefeuille zal hij mede vorm geven aan de strategie om de auditpraktijk uit te bouwen, kwaliteit continu hoog te houden en de groei van de adviespraktijk te realiseren.”

Derde bestuurslid

Blöte voegt zich als derde bestuurslid in de RvB, naast bestuursvoorzitter Bas Hidding en Ronald Houtveen. Eerstgenoemde heeft een loopbaan van meer dan dertig jaar achter de rug. Hidding begon zijn carrière als accountant bij PwC, waar hij uiteindelijk meer dan tien jaar werkte. Vervolgens werd hij achtereenvolgens partner bij een advocatenkantoor en directeur bij de Noordelijke Accountantsunie om daarna de overstap te maken naar KPMG, waar hij zes jaar partner was. De afgelopen circa tien jaar heeft Hidding verschillende bestuurs- en toezichtsrollen bekleed bij uiteenlopende organisaties, waaronder bij Rabobank, Stichting Red een Kind, GGNet, Hogeschool Ede en educatieve dienstverlener Cedin.

Houtveen is al bijna vijf jaar bestuurslid bij Flynth en werkte daarvoor op interim basis in verschillende directierollen binnen het ROC ID College. Eerder vervulde hij de rol van directeur binnen Essensys Management, een voormalig onderdeel van EY (toen nog Ernst & Young), dat zich richt op interim management, executive search en coaching. Ook was hij enkele jaren werkzaam bij Resources Global Professionals (RGP), eerst als Managing Director, vervolgens als COO en in zijn laatste rol als Directeur Nederland. In zijn vroege loopbaan was hij meer dan veertien jaar werkzaam bij Ernst & Young, in zijn laatste rol als Senior Manager.