Hans van Doesburg over de start van IT-bureau Hermes | Partners

21 maart 2018 Consultancy.nl

Hans van Doesburg is meer dan vijf jaar partner bij Solid Professionals, een zakelijke dienstverlener met een focus op de financiële sector. Het afgelopen jaar heeft hij zich vanuit het nieuwe label Hermes | Partners voornamelijk beziggehouden met het opzetten en uitbouwen van een consultancy- en young professionals-praktijk voor Business- en IT-vraagstukken. Vier vragen aan Van Doesburg over de nieuwste onderneming in de familie van het Utrechtse bureau.

Hoe is Hermes | Partners geboren?

Van Doesburg: “Met Solid Professionals leveren we al jaren finance- en risk-dienstverlening aan onder meer banken en verzekeraars. We hebben hiervoor een advisory-praktijk (Advisory) en een praktijk voor het leveren van tijdelijke ondersteuning (Interim). Vraagstukken waar we veel werk in doen, omvatten thema’s als het inrichtingen van een target operating model, het verbeteren van financiële en operationele processen, big data-transities, systeemimplementaties en het begeleiden van grote transformaties.”

Vooral de afgelopen jaren merkt Solid Professionals
 een sterk groeiende vraag naar professionals met expertise in IT/digitaal, zowel consultants als young professionals, vertelt Van Doesburg: “Hierbij viel ons op dat banken en verzekeraars niet alleen geïnteresseerd zijn in kennis en capaciteiten in IT-vakgebieden, maar juist ook naar kandidaten met goede soft skills. Het is de combinatie van deze twee assen, die de positionering van Hermes | Partners gevormd heeft.”

Wat doet Hermes | Partners precies? Aan wat voor soort projecten en functies moeten we denken?

“Hermes | Partners is gespecialiseerd in het leveren van consultants en young professionals aan partijen in de financiële sector”, vertelt Van Doesburg, die uitlegt dat de focus daarbij ligt op het oplossen van IT-datavraagstukken. Dit kan zijn met het bouwen van nieuwe apps, het verbeteren van de achterkant van bepaalde diensten (website, apps als Tikkie et cetera), tot het terugbrengen van het aantal IT-systemen met alle uitdagingen die daarbij horen. Dit kan als DevOps Engineer of als Data Scientist. Het is een breed scala waarin mensen zich bewegen, legt Van Doesburg uit: “We kiezen met Hermes | Partners bewust voor een niche. We geloven in het kiezen voor een specialisme in plaats van ons te richten op meerdere vakgebieden.”

“We zagen kansen voor ‘IT’ers nieuwe stijl’. Daarom hebben we een opleidingstraject voor IT-talenten ontwikkeld, waar men naast een baan een trainingsopleiding op maat volgt om juist ook te werken aan deze persoonlijke ontwikkeling. Voor de young professionals die we nu aan boord halen, geldt dat in overleg met onze consultants wordt gekeken naar hun skills, maar zeker ook naar hun wensen qua ontwikkeling”, vervolgt Van Doesburg.

Quote Hans van Doesburg

Zo kan het dus zijn dat iemand start op een programmeerklus, omdat de kennis van die professional daar nu zit, maar dat deze meer naar een product owner-rol toegroeit of juist naar een data-rol. “Allemaal afhankelijk van hun eigen wensen en uiteraard capaciteiten”, aldus Van Doesburg, die toevoegt: “Doel is dat de young professionals na afronding van dit traject in dienst treden bij de opdrachtgever.”

IT-professionals zijn zeer in trek, daarnaast verandert het vak in hoog tempo. Hoe gaan jullie de juiste mensen werven en ontwikkelen?

Van Doesburg: “We hebben een tweetal belangrijke doelen voor de komende jaren: Topwerkgever zijn en ‘preferred partner’ zijn en blijven van onze opdrachtgevers. Topwerkgever zijn doen we door onze mensen op nummer één te zetten. Hun ontwikkeling, de opdrachten die ze doen, hun gevoel bij het bedrijf. Als ze op kantoor komen, moeten ze zich thuis voelen en bij hun opdrachtgevers moeten ze zichzelf kunnen zijn. We willen dat ze zichzelf kunnen ontwikkelen op het gebied waar hun interesse ligt. Daarnaast bieden we natuurlijk de standaard dingen: goede arbeidsvoorwaarden, veel gezellige borrels, opleidingen, weekendje weg met het hele bedrijf, feestjes, sportactiviteiten, lekkere en gezonde lunch en ga zo maar door.” 

Hermes | Partners is een onderdeel van de Solid Professionals Groep. Waarom is gekozen voor een apart label in plaats van integratie binnen Solid Professionals?

“Hiervoor hebben we heel bewust gekozen. Solid Professionals richt zich op finance & risk binnen (vooral) de financiële sector. Vanuit die klanten kwam steeds meer de vraag of we ook met bepaalde IT-vraagstukken konden meedenken. Omdat wij geloven in de kracht van specialisme leek het ons beter om dit onder een nieuw label te hangen. Dus niet een grotere partij worden die heel veel kan op verschillende vlakken, maar een kleine partij die zich focust”, aldus Van Doesburg.

De partner geeft verder aan dat binnen Solid Professionals de mening heerst dat het creëren van een community van gelijkgestemde professionals voor alle partijen beter is. Het gezegde ‘soort zoekt soort’ gaat in veel gevallen op, zo ook in dit geval, erkent Van Doesburg. “IT-professionals bij elkaar, maar onderdeel van een groter geheel (Solid Professionals Groep*)”. Om de verdere uitbouw van Hermes | Partners te ondersteunen, beschikt het bureau volgens de Solid Professionals-partner over een gefocust recruitment en sales team. Daarnaast is het team van IT-consultants, dat de leiding kan nemen over projecten en young professionals kan begeleiden, sterk aan het groeien.

“Hermes | Partners: een voedingsbodem voor IT-talent, waar ook onze klanten de vruchten van plukken. Uitdagende opdrachtgevers en opdrachten op het gebied van data & development, gecombineerd met een gezellige thuisbasis en focus op ontwikkeling in de richting die jij kiest. Wie wil dat nu niet?”, besluit Van Doesburg.

* Binnen de Solid Professionals Groep zijn in de loop der jaren verschillende (nieuwe) activiteiten opgestart en/of afgesplitst. Onder de groep vallen naast Solid Professionals en Hermes | Partners verder nog: DNFS | De Nederlandse Farmaceutische Support (focus op arbeidsbemiddeling in de farmaceutische sector), Local Recruiter (intermediair), en het IVVO | Instituut Voor Vitaal Ondernemen (rolt vitaliteitsprogramma’s uit en gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid).


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup