Önder Ayan over het Business & IT Traineeship van Hermes | Partners

15 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Önder Ayan, vorig jaar afgestudeerd in Business IT & Management aan Hogeschool Inholland, werkt sinds ongeveer een jaar als Business Information Manager bij ING. Dat doet hij vanuit het traineeship van consultancybureau Hermes | Partners. Consultancy.nl sprak met de young professional, om meer te weten over het traineeshippprogramma en zijn ervaringen.

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

“Na mijn opleiding ICT-beheer ben ik doorgestroomd naar het hbo, waar ik de opleiding Business IT & Management succesvol heb afgerond. Tijdens mijn studie vond ik het vooral leuk dat ik ook meer leerde over de businesskant van de IT-wereld. Ik woon en werk in Amsterdam, in mijn vrije tijd lees ik veel boeken, ik kijk graag voetbal en ga veel om met vrienden en familie.”

Vandaag de dag wemelt het van de traineeships. Hoe kwam je bij Hermes | Partners terecht, en waarom sprong het Business & IT Traineeship binnen het Young Professional Programma van Hermes | Partners er voor jou uit? 

“Na eerst genoten te hebben van een lange vakantie ging ik op zoek naar een baan. Ik heb mijn profiel op LinkedIn aangepast en aangegeven open te staan voor new opportunities. Ik werd vrijwel meteen benaderd door een van de recruiters van Hermes | Partners. Ik wilde altijd al bij een bank werken, omdat daar zo’n grote IT-verandering plaatsvindt en omdat je daar vaak in een internationale omgeving werkt. Ik ben op gesprek gegaan en had een leuke klik met Hermes. Ik had echt het gevoel dat ze met mij meedachten en daarnaast gaven ze mij veel persoonlijke aandacht.” 

Je bent vanuit het traineeship inmiddels ruim negen maanden werkzaam bij ING als Business Information Manager. Met wat voor projecten hou je je zoal bezig en hoe ziet jouw rol er concreet uit?

“Ik begin mijn dag met een kop koffie en check dan gelijk onze inbox. Hierin zie ik of er incidenten gemeld zijn. Als dat zo is maak ik hier een ticket voor aan en maak ik een story. Vervolgens kijk ik eerst of ik de melding zelf kan oplossen, als dat niet zo is ga ik bij mijn collega’s langs om het incident te melden. Om 10.00 uur hebben we altijd een daily stand-up, hierin bespreken we wat er gisteren is gebeurd en hoe het met onze projecten gaat. Vervolgens ga ik verder aan de slag met een van mijn projecten. Hiervoor ga ik de wensen en eisen ophalen bij de business en hier het gesprek over aan. Daarna maak ik de vertaalslag richting IT en koppel dit terug naar de Developers.”Onder Ayan - Business & IT Trainee bij Hermes Partners

Hermes | Partners, zusterbedrijf van Solid Professionals, is een consultancybureau gespecialiseerd in data en development binnen business-IT. Hoe houd je je IT- en datakennis op peil?

“In mijn vrije tijd ben ik bezig om mijn kennis van programmeren verder te ontwikkelen. Verder lees ik veel op internet en binnen ons team praten we erover.”

Kun je iets meer vertellen over het opleidingsprogramma binnen het Business & IT traineeship? Hoe word je vanuit van Hermes | Partners begeleid bij je persoonlijke ontwikkeling?

“Ik ben heel blij met mijn Talentmanager van Hermes. Ik kan alles met haar bespreken. Ze komt één keer per maand bij mij langs, dit vind ik echt van toegevoegde waarde. Verder vind ik de trainingen die ik krijg aangeboden heel fijn, hierdoor krijg je zowel op persoonlijk vlak als in je vakgebied de ruimte om je verder te ontwikkelen.”

Waar liggen jouw professionele ambities voor de komende jaren?

“Komend jaar wil ik graag mijn vaardigheden in businessanalyse en programmeren verder ontwikkelen. Ik wil verder veel projecten doen en vooral ook internationale projecten oppakken.”

Tot slot, wat zou je young professionals met interesse in het Business & IT traineeship van Hermes | Partners aanraden?

“Gewoon doen! Hermes heeft superleuke opdrachtgevers waar je veel kunt leren!”