Terugblik op de eerste inhousedag van Hermes | Partners

04 december 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

4 december 2018

Eind november organiseerde Hermes | Partners zijn eerste eigen inhousedag voor studenten. “We hebben veel positieve reacties gekregen en kijken terug op een super geslaagde dag”, aldus Stijn Maier, een van de vier organisatoren van het recruitmentevent.

De aftrap van de dag werd verzorg door Hans van Doesburg, oprichter van Hermes | Partners. Hij verwelkomde alle deelnemers met een praatje over het ontstaan van Hermes | Partners en besprak de mogelijkheden die het bedrijf biedt aan IT-professionals. In de zaal zaten zowel studenten met een IT-achtergrond als met een businessachtergrond, en zowel bachelor- als masterstudenten.

Daarna gaf consultant Jelle Hockx een presentatie over hoe het bedrijf artificial intelligence (AI) inzet bij opdrachtgevers in de financiële dienstverlening. “Binnen onze organisatie bestaat er een AI Competence Center, waar we verschillende machine learning-problemen oplossen. In deze sessie hebben we de resultaten laten zien en verteld hoe we in de praktijk tewerk gaan”, aldus Hockx.

Vervolgens was het tijd voor iets interactiefs: De IT-Game. Tijdens deze game konden deelnemers ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van het managementteam van een bank en moesten ze de besluitvorming op het gebied van IT verzorgen. In teams dachten de studenten aan de hand van scenario’s na over de invloed van technologie op gekozen KPI’s. Investeer je in FinTech of kies je voor een conservatievere strategie? Is het van belang om (fors) te investeren in opkomende technologieën als blockchain, AI en big data, of zijn het enkel buzzwords waarvan de impact wordt overschat?

Terugblik op eerste inhousedag van Hermes | Partners

Daarna was het de beurt aan Gertjan Eijkemans, IT Engineering Lead bij ABN AMRO. Hij vertelde onder andere over hoe de grootbank omgaat met de diverse ontwikkelingen op IT-gebied. Net zoals andere spelers in de financiële dienstverleningsbranche, heeft ABN AMRO te maken met de impact van digitalisering. Anno 2018 zijn banken bijna meer een IT-bedrijf dan een financiële instelling – inmiddels heeft bijna een kwart van alle medewerkers bij de bank expertise in automatisering en digitalisering. 

Na een aantal speeddatesessies tussen studenten en recruiters/consultants van Hermes | Partners was het tijd voor de borrel.

Gevraagd naar het verloop van het vervolgtraject, geeft Maier aan dat het recruitmentteam van het kantoor heeft gesproken met aantal goede deelnemers die binnenkort afstuderen. “Met hen hebben we een vervolgafspraak ingepland om de mogelijkheden die wij voor hen hebben te bekijken. Met de nog studerende deelnemers zullen we het contact warmhouden en we helpen ze straks graag met hun zoektocht naar de ideale baan. Daarnaast hebben we van velen gehoord dat ze zichzelf in de toekomst wel als IT-consultant of young professional bij ons zien werken.” 

Hermes | Partners is een consultancybedrijf gericht op data science en IT. Het bedrijf uit Utrecht heeft een Business & IT Traineeship voor ambitieuze starters, en levert meer ervaren IT-consultants aan opdrachtgevers op advies- en interimbasis. Hermes | Partners is een zelfstandig bedrijfsonderdeel van The Hup, het moederbedrijf van onder meer Solid Professionals.

GerelateerdHans van Doesburg over de start van IT-bureau Hermes | Partners.