Jelle Hockx gestart als IT Consultant bij Hermes | Partners

20 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Hermes | Partners heeft zijn team uitgebreid met een nieuwe IT Consultant: Jelle Hockx. Hij maakt de overstap van KPN, waar hij het afgelopen halfjaar werkzaam is geweest. In zijn nieuwe rol bij Hermes | Partners zal Hockx zijn voorliefde voor Business en IT kunnen combineren. 

Na het afronden van twee bachelors (Beta Gamma, UvA en Natuurkunde, Universiteit Leiden) behaalde Jelle Hockx afgelopen jaar aan Universiteit Leiden ook een master in ‘Physics & Science Based Business’. Tijdens zijn opleidingen zat Hockx niet stil – hij gaf bijles in bètavakken aan studenten en zette hij zich in voor Stichting Bètabanenmarkt als Commissioner Promotion & IT. Zo droeg hij bij aan de organisatie van carrière-gerelateerde evenementen voor studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen. Daarnaast was hij zo’n anderhalf jaar actief als operationeel assistent voor het Lorentz Center, een platform voor wetenschappelijke workshops in alle disciplines. Hockx: “Ik ondersteunde de Scientific Manager en Program Coordinator en ik hield me onder meer bezig met de beoordeling en de verbetering van de administratieve processen binnen het Lorentz Center.”

Na het afgelopen jaar werkzaam te zijn geweest bij KPN (Business Development API Store & Consumer IoT), sloot Hocks zich afgelopen maand aan bij Hermes | Partners als IT Consultant. Gevestigd in Utrecht en als zusterbedrijf van adviesbureau Solid Professionals, is Hermes | Partners een consultancybureau op het gebied van Data en Development binnen Business-IT. Het bureau is gespecialiseerd in het leveren van consultants en young professionals aan partijen in de financiële sector. Het kernteam van Hermes | Partners bestaat uit zeven kantoormedewerkers en zo’n dertien young professionals die het Traineeship Business - IT volgen binnen het Young Professional Programma.
Jelle Hockx, IT Consultant - Hermes | PartnersAls IT Consultant werkt Hockx op projectbasis. Gedurende die activiteiten wordt hij in staat gesteld veel nieuwe dingen te leren “over zowel IT als het werken binnen (scrum) teams.” Daarnaast – omdat Hermes | Partners een betrekkelijk jong bedrijf is – werkt Hockx ook mee aan de opbouw van de organisatie en de consultancytak.

Gevraagd waarom hij heeft gekozen voor Hermes | Partners, wijst Hockx op de persoonlijke benadering en de ontwikkelingsmogelijkheden: “Ik wilde bijvoorbeeld al tijden iets met Machine Learning doen, maar ik kwam daar niet aan toe tijdens mijn studie. Nu heb ik de kans om een Machine Learning cursus te volgen binnen mijn baan! De leuke collega’s en de mooie werkomgeving op de Maliebaan hebben zeker ook bijgedragen aan mijn keuze.”

Over zijn ambities bij Hermes | Partners heeft Hockx even nagedacht: “Evolutie heeft ervoor gezorgd dat we zijn wie we zijn, maar we hebben er ook minder leuke dingen aan overgehouden. In een artikel van WaitButWhy wordt beschreven hoe we een dierentuin aan emoties en motivaties over hebben gehouden aan ons ‘dierenverleden’. En wat de dagelijkse worstelingen met dat verleden kunnen zijn. Een manier om de dieren in je hoofd tot kalmte te bedaren is door verheldering. Door het vergaren van kennis en wijsheid zie je de wereld om je heen beter voor wat die is. Ik heb mij daarom voorgenomen altijd te blijven leren en kennis tot mij te nemen in een poging zo veel mogelijk de dieren in mijn hoofd te temmen en helderheid te creëren.”

Niet voor niets typeert zijn nieuwe werkgever hem als “leergierig, analytisch, proactief, optimistisch, generalistisch, recht door zee en enthousiasmerend”. Hockx besluit: “Hermes | Partners is een organisatie waar volop aandacht is persoonlijke ontwikkeling. Ik heb vanaf het eerste gesprek het gevoel gehad dat ze keken naar mij als persoon en wat ik wil leren. Dit is precies dat wat ik zocht in een werkgever.”