WIN Event: kennis en inzichten voor programma- en projectmanagers

15 maart 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind maart zullen programma- en projectmanagers van alle uithoeken in het land afreizen naar de KNVB-campus in Zeist voor het WIN Event 2018, een jaarlijks event verzorgd door projectmanagement specialist WIN PMO. In lijn met de sportieve locatie is het thema van het evenement dit jaar ‘Keep in Shape’, waarbij vragen centraal staan als: ‘Hoe houd je de projectorganisatie, haar omgeving met bijbehorende systemen in conditie en blijf je in beweging?

De laatste jaren is het project-, programma- en portfoliomanagementlandschap sterk aan het veranderen, onder meer door technologische ontwikkelingen, of bijvoorbeeld een verschuiving naar Agile manieren van werken. In het nieuwe speelveld, waar verandering de nieuwe constante lijkt, is portfoliomanagement – het managen van alle veranderinitiatieven (projecten, programma’s en overige activiteiten) om de strategische doelen van een organisatie op een wendbare en effectieve wijze te realiseren – steeds crucialer geworden.  

WIN EVENT 2018

Om professionals actief binnen het vakgebied te helpen zich optimaal voor te bereiden op het almaar sneller veranderende landschap van projectmanagement en technologie, organiseert WIN PMO, een projectmanagementspecialist uit Doorn, ieder jaar zijn WIN Event. Tijdens dit event voor vakprofessionals, dit jaar gehouden op 29 maart op de KNVB Campus in Zeist, kunnen deelnemers in een uitgebreid inhoudelijk programma kennis en inspiratie opdoen over de nieuwste ontwikkelingen rondom project- en programmamanagement.

WIN Event in Zeist

Tijdens het WIN Event zullen verschillende workshops en sessies verzorgd worden door professionals uit het project- en programmanagement vakgebied, waaronder door specialisten van WIN PMO. Zo zal om te beginnen Roelof Benthem, organisatieadviseur en trainer bij Twynstra Gudde, de sessie ‘Canvas Omgevingsmanagement’ verzorgen. Hierin maken deelnemers kennis met omgevingsmanagement en leren ze om het Canvas te gebruiken. Centraal staan vragen als: Hoe kun je je stakeholders beter begrijpen en hoe richt je je project of programma hierop in? Marjolein Jonkers, bij WIN PMO werkzaam als Portfolio, Projectorganisatie en PMO Professional, zal de ‘Risico Management Game’ leiden, een door WIN PMO ontwikkelde tool waarmee deelnemers hun kennis en bewustzijn van projectbeheersing kunnen vergroten.

In de sessie ‘De rol van het PMO in een Agile Transformatie’ nemen Alexander Wierstra en Mischa Muntinga, respectievelijk Agile Portfoliomanagement Officer en European Head of Change Management bij Aegon Asset Management, de deelnemers mee in de rol van het PMO tijdens en na een Agile Transformatie. Dit doen zij samen met Henry Suiker, PMO Consultant bij WIN PMO en sinds een jaar als interimmer (Portfolio PMO) actief binnen Aegon Asset Management. Ze behandelen vragen als: ‘Hoe ziet PMO en Portfoliomanagement eruit in een Agile omgeving?’; ’Hoe gaat dat met PI planning, rapportage, financieel management en risicomanagement?’

Sprekers tijdens het WIN Event

Judith Engelberts, Business Development & HR Manager bij WIN PMO, zal de sessie ‘Als organisatie in shape met P3O’ verzorgen, waarin ze in een introductie geeft rondom de het P3O-raamwerk en tips geeft over het succesvol implementeren van het model, dat geldt als een praktische leidraad bij de opzet en inrichting van een PMO. Tips variëren van inzicht en overzicht creëren naar sturingsinformatie optimaliseren, tot het verbeteren van de besluitvorming.

Ten slotte organiseert Maike Sauerborn-Ribbens, werkzaam bij Youfacilitate, de sessie ‘Slimmer Samenwerken’. In deze interactieve workshop krijgen deelnemers een beter begrip van verschillende perspectieven bij vraagstukken. Overige sprekers tijdens het WIN Event zijn: Maarten Tjallingii (voormalig profwielrenner), Wouter de Vries (Windesheim Flevoland), Paul Beelen (Liberty Global & Regions) en Mark Stikvoort (SNV).

Het WIN EVENT vindt plaats op donderdagmiddag 29 maart 2018, van 13:00 uur tot 17:00 uur op de KNVB-campus in Zeist.