YellowFinance trekt Deloitters Wouter Molenaar en John van der Wal aan

14 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wouter Molenaar en John van der Wal, allebei jarenlang werkzaam bij Deloitte als Senior Manager, hebben het team van YellowFinance versterkt. Beide professionals zullen in hun nieuwe rol hun ruime ervaring en vaardigheden inzetten om organisaties te ondersteunen bij complexe (financiële) vraagstukken in dynamische omgevingen.

Opgericht in 2015 en gevestigd in Utrecht richt YellowFinance zich op het leveren van financiële consultancydiensten aan CFO’s. Tot de dienstenportefeuille behoren proposities als managementrapportages, closing-ondersteuning, het begeleiden van finance-transformaties, post-fusie integratiesupport en werving & selectie. Daarnaast biedt het bureau ook interim- en detacheringsoplossingen met zijn zogeheten ‘CFO-as-a-Service’ en ‘Financial-as-a-Service’ proposities.

Door een stijgende vraag naar zijn dienstverlening en ter ondersteuning van de groeiambities, heeft het financieel adviesbureau onlangs ervaren registeraccountants Wouter Molenaar en John van der Wal aangetrokken als nieuwe Finance Professionals. De voormalige Deloitte professionals en Nyenrode alumni kunnen naast hun ruime ervaring in accountantscontrole en externe verslaggeving ook bogen op ruime expertise op het gebied van interne beheersing, risicomanagement en organisatieveranderingen.

Wouter Molenaar en John van der Wal - YellowFinance

Wouter Molenaar is een registeraccountant met jarenlange ervaring in brede dienstverlening aan een groot aantal organisaties, met name in het midden- en grootbedrijf. Ruim zeventien jaar is hij werkzaam geweest bij Deloitte, in zijn laatste rol als Senior Manager. Vanuit het Big Four kantoor heeft Molenaar uiteenlopende opdrachtgevers ondersteund en verschillende managementfuncties vervuld op de gebieden recruitment, HR en planning. Over zijn toegevoegde waarde voor YellowFinance zegt Molenaar: “Ik combineer een sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht met veel aandacht voor het menselijke en culturele aspect binnen ondernemingen. Met mijn enthousiasme en humor weet ik mensen en teams te activeren.” Voorafgaande aan zijn start bij Deloitte behaalde Molenaar een master in Accountancy aan Business Universiteit Nyenrode.

Ook voor John van der Wal is Deloitte meer dan zestien jaar de thuishaven geweest. Als Senior Manager legde de ervaren registeraccountant zich gedurende zijn loopbaan bij het accountants- en advieskantoor toe op het gebied van automatisering en IT auditing. Zo ontwikkelde hij onder meer verschillende toepassingen op het vlak van data-analyses, waarbij de focus lag op “een efficiëntere controle van transacties en (strategische) advisering naar de toekomst”, legt hij uit. Gedurende zijn carrière heeft Van der Wal opdrachten uitgevoerd voor uiteenlopende organisaties, van beursgenoteerde bedrijven, (grote) midmarket organisaties tot woningcorporaties. In 2017 rondde hij een executive master in IT Audit, Compliance & Advisory af aan Nyenrode.

Met de versterking van de twee ervaren registeraccountants groeit het team van YellowFinance naar negen professionals. In 2017 werd het team van het financieel interimbureau uitgebreid door de komst van Sanne Tjaden. Afkomstig van Jacobs Douwe Egberts versterkte zij het kantoor met haar ervaring in business control, risicomanagement en haar brede achtergrond op het gebied van finance. Het team van YellowFinance bestaat verder uit Bart Kemp, Roy de Ridder, Olaf Zwezerijnen, Wendy van Geel, Sanne Tjaden en Jetse van der Kamp en Tim Hartsink. Zes van hen hebben hiervoor jarenlang ervaring opgedaan bij PwC.