YellowFinance breidt diensten uit met transaction support

20 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Financieel advies- en interimkantoor YellowFinance heeft transaction support-diensten toegevoegd aan zijn portfolio.

Om de nieuwe dienstverlening op te zetten, heeft het bureau uit Utrecht Babette ten Bosch aangetrokken. Ze brengt uitgebreide kennis en ervaring mee op het gebied van fusies en overnames, herstructureringen en financieel strategisch advies. Die ervaringen deed ze op bij KPMG en later bij ABN Amro. “We ervaren dit als een belangrijke stap in de verdere uitbouw van onze propositie en zien veel kansen in dit mooie werkgebied”, vertelt Bart Kemp van YellowFinance.

Trackrecord

Werken binnen het M&A-domein is niet nieuw voor YellowFinance. Het kantoor, dat werd opgericht in 2015, heeft een stevig trackrecord op het gebied van integratie direct na een overname (post-acquisitie support). Zo heeft het een aantal private equity-partijen geholpen bij de realisatie van hun buy-and-build strategie.

Kemp zegt hierover: “Wij weten dat vrijwel direct na een transactie veel op de organisatie en op de CFO afkomt – niet alleen op puur financieel gebied. Het integreren van primaire processen en systemen, implementeren van een nieuwe organisatiestructuur en het realiseren van strategische synergievoordelen vraagt veel aandacht en sturing van het management. Op dat brede terrein zijn wij inzetbaar gedurende de integratieperiode.”

Babette ten Bosch, Bart Kemp, YellowFinanceOmdat het kantoor ook klanten helpt met het verkoopklaar maken van hun organisatie voorafgaand aan een transactie, was de stap naar de voorkant van het dealmakingproces een “logische stap”, geeft Kemp aan. “We kunnen onze opdrachtgevers nu zowel voor als na de transactie aan zowel kopende als aan verkopende kant helpen.”

YellowFinance zal zich in het bijzonder gaan richten op deals in het klein- en mid-market-segment, waarbij het diensten zal aanbieden, variërend van financieel (boeken)onderzoek tot projectmatige ondersteuning. Doorgaans zal het financieel adviesbureau fungeren als de rechterhand van de CEO/oprichter en/of CFO.

Voor Ten Bosch betekent het een nieuwe uitdaging, volgend op een sabbatical die ze bewust nam om zich te oriënteren op een nieuwe carrièrestap. Na dertien jaar bij ABN Amro, in haar meest recente rollen als leidinggevende binnen de finance-afdeling, ambieerde ze een terugkeer naar het transactiegerelateerde werk en de daarmee samenhangende financiële en strategisch vraagstukken in de mkb-sector. Hiermee deed ze eerder ervaring op bij de grootbank en binnen de Transaction Services-praktijk van KPMG (vijf jaar). 

Kemp besluit: “Babette heeft brede ervaring opgedaan in audit, herstructureringen, transaction support en financieel management. Haar wens was om na een langere periode betrokken te zijn bij meer corporate vraagstukken weer terug te keren naar de mkb-omgeving om hier haar breed opgedane kennis en ervaring op het vlak van transaction support toe te passen en verder uit te bouwen. Wij zijn heel blij dat zij het team van YellowFinance komt versterken.”