Marloes Steentjes nieuwe Interim Finance Professional bij YellowFinance

03 mei 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

YellowFinance heeft een nieuwe Interim Finance Professional aangetrokken. Sinds april maakt Marloes Steentjes deel uit van het team van het financiële adviesbureau. Hiervoor werkte Steentjes lange tijd als (Senior) Controller voor de NS.

Na het afronden van haar master Bedrijfseconomie aan de Nijmeegse Radboud Universiteit, begon Steentjes haar professionele loopbaan in 2006 bij PwC, waar ze aan de slag ging als accountant. In de drie jaar dat ze bij het Big Four kantoor werkte, hield ze zich bezig met het controleren van jaarrekeningposten en het beoordelen van interne controleprocessen en -systemen. Tegelijkertijd volgde Steentjes aan de Amsterdam Business School de postmaster-opleiding Accountancy.

In 2010 maakte ze de overstap naar de NS, waar ze begon als Controller binnen de vastgoedtak van NS Stations. In deze rol was ze vanuit de Finance-afdeling ruim drieënhalf jaar verantwoordelijk voor onder meer de business cases bij grote en kleine stationsprojecten, de planning & control cyclus voor de afdeling Asset Development, impairment-analyses en IFRS-vraagstukken. Naast met haar werkzaamheden voor de NS, was ze ook druk met de executive master Finance and Control, die ze net als haar post-master doorliep aan de Amsterdam Business School en afrondde in 2015.

Vanuit haar eerste functie bij de NS groeide ze ondertussen door tot Senior Controller, een rol waarin ze ruim drie jaar lang eindverantwoordelijk was voor het organisatieonderdeel dat zorgdraagt voor het beheer van de Nederlandse stations. Ze was daarbij teamleider van het control team en lid van het managementteam. In haar laatste functie bij de NS was Steentjes ongeveer een jaar lang Teamleider Financial Control, waarbij ze aan het hoofd stond van een team van acht fte.

Marloes Steentjes, Interim Finance Professional - YellowFinance YellowFinance

Onlangs besloot Steentjes de NS te verruilen voor een nieuwe uitdaging bij YellowFinance, een in 2015 opgericht adviesbureau uit Utrecht dat zich richt op het bieden van financiële consultancydiensten aan CFO’s. Daarbij levert het kantoor diensten als managementrapportages, closing-ondersteuning, begeleiding bij finance-transformaties, post-fusie integratiesupport en werving & selectie. Ook verschaft het bureau interim- en detacheringsoplossingen met zijn zogeheten ‘CFO-as-a-Service’- en ‘Financial-as-a-Service’-proposities.

YellowFinance geeft aan blij te zijn met de nieuwe aanwinst. “Steentjes is een breed inzetbare register controller met een achtergrond in de accountancy en diverse functies in controlling. Ze is in staat snel een goed beeld te vormen van het speelveld waarin ze zich bevindt, verbinding te maken met de verschillende belanghebbenden en weet op deze wijze snel toegevoegde waarde te leveren”, aldus de financieel adviseur. Steentjes zelf geeft aan in haar werk vooral te worden gemotiveerd door het realiseren van verbeteringen en het geven van belangrijke nieuwe inzichten en advies, “waarbij ik positief weet te verrassen”.

Ze omschrijft zichzelf verder als enthousiast, resultaatgericht en iemand met “oog voor de menselijke en sociale kant”. “Ik werk graag in een dynamische omgeving waarbij ruimte is voor verbeteringen. Naast het signaleren van verbeteringen weet ik, onder andere door mijn pragmatische houding en door oog te hebben voor de verschillende belangen in de organisatie, de verbeteringen ook te begeleiden en te implementeren”, voegt ze daaraan toe.

YellowFinance maakt sinds zijn start drie jaar geleden een gezonde groei door, zo werd het kortgeleden nog uitgebreid met twee ervaren registeraccountants: Wouter Molenaar en John van der Wal. Met de komst van Steentjes bestaat het team van de financieel adviseur inmiddels uit tien professionals. Onlangs presenteerde het bureau ook zijn nieuwe website: “We hebben onze website vernieuwd waardoor onze diensten én onze mensen nog beter naar voren komen”, aldus Bart Kemp, een van de oprichters van YellowFinance.