Sanne Tjaden versterkt financieel bureau YellowFinance

02 juni 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

YellowFinance, een financieel interimbureau, heeft Sanne Tjaden aan haar team toegevoegd. De ervaren professional en register controller is afkomstig van Jacobs Douwe Egberts. 

Sanne Tjaden is afkomstig van koffieretailer Jacobs Douwe Egberts, waar ze werkzaam was als business controller in het inkoopdomein. Daarvoor werkte Tjaden ruim vijf jaar voor de Nederlandse Spoorwegen (NS), in haar laatste rol als Risk & Audit adviseur. Vanuit die rol had zij de taak om het risicomanagement van NS Stations naar een hoger niveau te tillen. Ze begeleidde risk assessments, zette interne audits op en was daarnaast betrokken bij verschillende externe audits. Daarvoor was zij enkele jaren actief als business controller binnen het Retailbedrijf van de NS Stations en maakte ze onderdeel uit van een projectteam dat zich richtte op een Business Analytics transformatie. 

Tjaden startte haar carrière bij PwC in 2007, nadat zij haar Bachelor in Accountancy & Controlling had behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2010 behaalde zij haar Master in Accountancy aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en in 2013 rondde zij vervolgens nog een Executive Master in Finance & Control aan dezelfde universiteit af. Tussen haar twee laatste studies in werkte Tjaden nog een korte periode voor Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs, een kleinere speler in het accountancy en tax domein uit Harderwijk.

Sanne Tsjaden, YellowFinance

Onlangs heeft Tjaden de overstap gemaakt naar YellowFinance, een bureau uit Utrecht dat zich richt op het leveren van financiële consultancydiensten aan CFO’s. Tot de dienstenportefeuille behoren proposities als management rapportages, closing ondersteuning, het begeleiden van finance transformaties, post-fusie integratie support en werving & selectie. Daarnaast biedt het bureau ook interim en detacheringsoplossingen met zijn zogeheten ‘CFO-as-a-Service’ en ‘Financial-as-a-Service’ proposities. 

“Sanne versterkt het YellowFinance team met haar ervaring in business control, risicomanagement en haar brede achtergrond op het gebied van finance”, aldus Bart Kemp, een van de medeoprichters van het bureau. “Ze weet verbinding te maken tussen verschillende disciplines aan de hand van scherpe analyses en goed conceptueel denkvermogen, daarnaast is ze communicatief en sociaal sterk. Wij zijn erg blij met haar komst.”

Met de komst van Tjaden groeit het team van YellowFinance naar zeven professionals. Naast Kemp en Tjaden bestaat het team uit Olaf Zwezerijnen, Roy de Ridder, Stefan den Hartog, Wendy van Geel en Tim Hartsink. Vijf van de teamleden hebben hiervoor jarenlang ervaring opgedaan bij Big Four kantoor PwC.