Carlijn Nelis richt zich bij TEN HAVE op verandermanagement in de zorg

08 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

TEN HAVE Change Management heeft Carlijn Nelis aangesteld als Consultant. Nelis is afkomstig van het VU Medisch Centrum, waar ze meer dan twaalf jaar heeft doorgebracht, in haar meest recente rol als adviseur binnen de stafdienst.

Carlijn Nelis zal zich bij het Utrechtse adviesbureau vooral richten op verandermanagement in de zorg, een vakgebied dat steeds belangrijker wordt met het oog op alle ontwikkelingen die spelen in de sector. Zo verandert de komende jaren niet alleen de zorgvraag en vindt er vergrijzing plaats, ook zijn er nieuwe technologische mogelijkheden en voert de overheid veranderingen door in wet- en regelgeving. Bovendien worden er steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit en veiligheid van zorg. Deze en meer ontwikkelingen maken dat verandermanagement in de zorg een steeds belangrijker speerpunt wordt en dat bijvoorbeeld het belang van value based healthcare toeneemt

Binnen dit speelveld heeft Carlijn Nelis de afgelopen jaren ruime expertise opgedaan in de begeleiding van complexe organisatieveranderingen. Haar ervaring deed ze op bij het VU Medisch Centrum, waar ze in 2006 haar loopbaan startte als medewerker van de personeelsadministratie. Na vervolgens zes jaar de rol van P&O-adviseur te hebben vervuld, groeide ze door in de functie van organisatieadviseur en daarna in haar meest recente positie als adviseur binnen de stafdienst van de zorginstelling.

Voorafgaande aan haar loopbaan behaalde rondde Nelis de bachelor Personeel & Arbeid aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast studeerde ze Verandermanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam (postgraduate opleiding) en volgde ze verder cursussen bij onder meer De Baak, de Academie voor arbeidsmarkt en communicatie en BGL.

Carlijn Nelis, Consultant- Ten Have Change ManagementTEN HAVE Change Management

Begin vorige maand besloot Nelis een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij TEN HAVE Change Management. Het Utrechtse advieskantoor specialiseert zich in het human capital-domein van de adviesbranche, met een nadruk op verandermanagement. Het bureau adviseert grote en middelgrote ondernemingen en non-profit organisaties over strategie-implementatie, organisatieverandering, organisatieontwerp, besturing en het ontwikkelen van managers.

Nelis richt zich in haar nieuwe functie direct op het helpen van de uiteenlopende klanten van TEN HAVE. Momenteel werkt ze aan een opdracht bij een GGZ-instelling, maar ze zal ook in andere branches worden ingezet. Nelis geeft aan zich de komende jaren breder te willen ontwikkelen door in veel verschillende omgevingen te werken. “Na twaalf jaar bij het VU Medisch Centrum, wilde ik vanuit een externe rol aan de slag in mijn vakgebied. Ik heb de MSc Verandermanagement aan de VU gevolgd en ik deel de wetenschappelijke grondslag die TEN HAVE hanteert binnen de veranderkunde. Ook hun brede palet aan opdrachtgevers in vele sectoren spreekt mij aan”, liet Nelis – in een gesprek met zakenblad Management & Consulting – eerder weten.

Met de komst van Nelis telt het adviesbureau, dat onder leiding staat van partner Anne-Bregje Huijsmans, ongeveer twintig professionals. Steven ten Have en Wouter ten Have, de oprichters van het adviesbureau, gelden al jarenlang als autoriteit op het gebied van organisatieverandering. Beiden zijn verbonden als hoogleraren aan de VU, Steven ten Have als hoogleraar Strategie & Verandering en Wouter ten Have als hoogleraar Organisatieverandering.